estrenes

Estrenem el nou videoclip de Zesc, «Ferida»

El cantant i guitarrista del grup, Francesc “Zesc” Gil, ens apropa a la nova referència del grup

| 07/05/2020 a les 11:30h

Zesc
Zesc | Carles Rodríguez
Amb unes referències musicals que ens transporten a la psicodèlia i al rock més sorollós, hereu de bandes post-punk com els irlandesos My Bloody Valantine, la nova proposta de Zesc avança cap a una nova sonoritat més experimentada. Ho demostren amb “Ferida”, cançó que dona nom i tanca el segon EP de la banda: “Aquest tema funciona com un mantra melancòlic amb una base rítmica molt subtil, on ressalten uns teclats envolvents, la guitarra hipnòtica i una veu atmosfèrica”.

 
La nova creació del grup del Vallès Oriental, una barreja de shoegaze, indie-rock, garatge i noise, fa referència a la manera que té la banda de crear el seu discurs musical: “Aquest tema neix a partir d’una ferida emocional que sagna en forma de cançó. Però la gran novetat d’aquest nou treball és la contundència i el so que és més fosc, tot al contrari del nostre primer EP, que era més brillant”.

Els components de Zesc, Francesc ‘Zesc’ Gil (guitarra i veu), Judit M. Gené (teclats i veu), i Quentin Lionmane (bateria), han seguit el mateix procediment del primer disc, Seth (autoeditat, 2019): “O sigui, en handmade (fet a mà), al garatge, i l’editarà en format casset i digital Camping Records, un segell molt jove i alternatiu que sempre ens ha tingut en compte”.

Darrerament són moltes les bandes que publiquen les seves cançons en format EP, ja que s’adapta al seu treball i esperit: “Ens permet fer una peça compacta i potent, on totes les cançons ens convencen per igual. Ens agrada ser sincers amb allò que publiquem i volem estar segurs del nostre treball. Quan creiem que sigui el moment, potser ens atrevim amb un LP”.

Classificats per als concerts preliminars del Sona9 2019, tot i que el seu recorregut va ser breu, asseguren que: “El concurs va ser una empenta de seguretat i una experiència molt enriquidora. Ens va agafar per sorpresa, ja que teníem una vida molt curta com a banda. Ens va servir per saber què volíem ser com a grup i cap a on volíem anar”.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, videoclip, estrena, zesc, ferida, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.