actualitat

L'últim adéu de Josep Llobell i Oliver

L'autor de la sintonia de 'Movierecord' que sonava als cinemes va morir aquest passat diumenge als 74 anys

| 25/06/2020 a les 13:30h

Josep Llobell i Oliver
Josep Llobell i Oliver | Arxiu de l'artista
El músic, productor i enginyer de so Josep Llobell i Oliver va morir el passat diumenge 21 de juny als 74 anys. Llobell era conegut, en gran part, com a l'autor de l'emblemàtica melodia de Movierecords, que sonava als cinemes els anys 80 i 90 abans de començar la projecció de les pel·lícules.

Cinquanta-sis anys després del seu debut musical, l'autor s'acomiada en una publicació a les xarxes socials on agraeix a la gent que li ha enviat missatges de suport i deixa un missatge als seus estimats: "deixo en herència la meva llavor en cadascun dels meus 4 fills que han sigut el meu gran orgull i la millor producció de la meva vida, així com tots els records i bons moments que he compartit profesionalment i on he deixat la meva empremta i el millor de mi en cada repte." 


També se'l recordarà professionalment per haver participat de diverses formacions musicals com El Parchís, Marfil i Los Diablos, 5ª Estación o El Último de la Fila, a part d'haver col·laborat amb artistes de renom de l'estat com ara Sergio Dalma, per a qui va escriure algun èxit com "Esa chica es mía". A més, l'artista ha deixat de llegat dos àlbums en solitari, Oliver's Planet II (Nat Team Media SL, 2012), per una banda, i The song of Barcelona (Nat Team Media SL, 2014), per l'altra.




Josep Llobell i Oliver venia d'una família de sastres, però va decidir emprendre la seva carrera de músic tocant el saxòfon i estudiant solfeig al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Mentrestant, treballava en una botiga d'amplificadors de so. El seu debut a la indústria musical va ser amb poc més de divuit anys, quan va començar a tocar amb el grup Los Gatos Negros.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, obituari, Josep Llobell i Oliver, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.