Entrevistes

​Ulía Moreno: «Un dels nostres objectius és l’entrada de Love of Lesbian als Estats Units»

Parlem amb Ulía Moreno i Pau Vargas, nous mànagers de LOL

| 06/07/2020 a les 14:00h

Love of Lesbian
Love of Lesbian | Sharon López
Ulía Moreno (Industria Works) i Pau Vargas (Panda Artist) són els nous mànagers de Love of Lesbian. Aquesta és la primera vegada que treballen en comú i tenen un objectiu molt clar. Situar la banda entre els grups més reconeguts del planeta.

Com s’ha gestat aquesta unió a tres bandes entre les dues empreses i el grup?
Ulía Moreno: Jo treballava a l’oficina de Mèxic i coneixia el grup de les seves anades a Mèxic. I el grup també coneixia el Pau de Panda. Ells buscaven una estructura que els ajudés a un desenvolupament global i a poder seguir creixent als Estats Units i a Amèrica Llatina i al mateix temps tenir control de decisió a Europa. Se’ls va acudir treballar amb gent que tingués experiència en aquestes àrees, que els donés una visió de conjunt i de treball en equip. L’experiència que tenim Pau i jo els pot enriquir i ajudar a fer créixer el projecte.

Pau Vargas: La idea és adaptar-se als nous moments de la indústria amb l’intercanvi de realitats que pot patir una banda. És a dir: la realitat de l’Estat espanyol no és la mateixa que la de Mèxic, i també és diferent que la que tenen Estats Units o Holanda, per exemple. Treballant junts intentem abastar més i treballar d’una forma més àgil, directa i ràpida.

O sigui que no els heu hagut de convèncer per fitxar-los…
P.V: No, no. Ells buscaven impulsar la seva carrera i créixer. Volien treballar més i arribar a més llocs. Van començar a parlar amb diversa gent i van pensar que aquesta era la millor manera d’afrontar els nous reptes.

U.M: I ja fa set mesos que hi estem treballant! Vam començar a parlar abans de Nadal i després d'any nou ja vam començar a treballar seriosament.
 

Love of lesbian Foto: Xavier Mercadé


Per la banda, això deu ser un pas endavant. Com us ha afectat la covid-19?
U.M: Nosaltres havíem començat a treballar plegats abans de la covid-19. El nostre pla de 2020 era la gravació del disc i la preparació de l’art de l’àlbum i dels videoclips. El cop no ha estat tan fort com si ens hagués agafat en plena gira. Nosaltres la volíem començar al novembre i ho hem endarrerit al març de l’any vinent. Ens afecta perquè tot està canviant molt i per la incertesa de com funcionarà tot els propers mesos i l’any que ve.

La vostra unió amb LOL és un projecte puntual per aquest disc o va més enllà?
P.V: A llarg termini, sense data de final.

Us heu plantejat alguna fita?
U.M: Per part d’Industria, sí. L’objectiu és fer-los créixer més a Amèrica Llatina i als Estats Units. A Mèxic estan molt ben posicionats perquè han omplert l’Auditori Nacional, que són gairebé 10.000 localitats. A la resta d’Amèrica Llatina s’han de posicionar millor. Però un dels nostres objectius primordials és l’entrada als Estats Units. Nosaltres els podem oferir unes portes d’entrada i volem que el grup hi entri el 2021.

P.V: El gran objectiu a nivell estatal seria autogestionar els concerts de la banda i que el seguidor tingui una millor experiència i fer els concerts en recintes una mica més grans que fins ara. Pel que fa a Europa, a Londres ja hi tenen un públic creat i tenim ganes de repetir-ho a les altres capitals europees per poder arribar als programadors de festivals. L’objectiu és que arribin no només al públic espanyol i llatí sinó també al local dels diferents països.

Què pot oferir LOL al mercat americà?
U.M: És un dels grups indies espanyols que millor ha connectat amb el públic llatí. Hi té molt a veure l’esperit de les cançons que fan, el seu punt èpic i romàntic que connecta molt amb l’ànima llatina… I als EUA hi ha molt de públic llatí i quan connectes amb aquest públic és fàcil arribar una mica més enllà. I d’allà, entrar a Canadà. Jo crec que tenen molt marge de creixement als EUA.
 

Love of Lesbian al Palau de la Música Foto: MíriaMusicMedia


El nom del grup pot ser un problema en una societat tan conservadora com l’americana?
U.M: No és un problema però ens donarà uns quants maldecaps. A més, no ho podem abreviar com a LOL perquè entenen una altra cosa. Ja hem avisat al grup que es preparin per respondre la pregunta del nom, que els la faran sempre. No és un problema, no hauran de canviar de nom, però ens donarà feina.

Com serà la gira?
P.V: No està tancada però de moment pensem en fer uns 15 concerts a l’Estat espanyol. La gira anirà de febrer de 2021 a gener de 2022 i passarà per Barcelona, tot i que encara no tenim data tancada. A Europa farem sis o set capitals.

U.M: La gira americana encara no la podem desvelar. Hi anirem per blocs per aprofitar els viatges. En total potser fem unes 20 o 25 actuacions.

P.V: Com que encara no està tot tancat no sabem el número total. Estem intentant anar a Àsia, també… Potser acabarem la gira amb uns 60 concerts.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevista, love of lesbian

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.