estrenes

Aiala inspira soul i expira electrònica

Estrenem el nou senzill, en col·laboració amb ElTornado, «Take a Deep Breath»

| 16/07/2020 a les 15:00h

Aiala
Aiala | Xavi Pérez
Fa just un any, Aiala iniciava el seu recorregut com a banda amb la presentació del clip "Listen", avançament de l'àlbum de debut Nothing less than art (Kasba Music, 2019). I en plena gira de presentació, ja van anar sorgint nous temes que, fins ara, s'havien quedat guardats a la recàmera i que, per fi, comencen a veure la llum. O almenys, de moment, un d'ells: "Take a Deep Breath", una cançó en col·laboració amb ElTornado, que avui presentem en exclusiva.



"Take a Deep Breath" apareix justament en una nova normalitat plagada de mascaretes en què respirar profundament es pot fer difícil. "I és vital", explica Aiala, "per viure has de respirar, i és curiós que sempre patim per la respiració: ara, perquè anem amb mascareta, abans, pel ritme de vida frenètic i, òbviament, sempre per la contaminació…  Per això em va semblar que era necessari recordar-nos a nosaltres mateixes respirar, profundament i amb consciència, perquè moltes vegades una cosa tant senzilla com respirar conscientment pot alleujar molts problemes". 

Tot i així, el tema va estar concebut abans de l'esclat de la pandèmia. "Vaig escriure la lletra uns mesos abans de l’alerta, en mig de la promoció de Nothing less than art (Kasba Music, 2019), mesos en què no vaig parar ni un segon, gairebé ni per pensar. Fins i tot, les poques estones que tenia per a mi, seguia treballant en nous temes", descriu la música. I és que la cançó fa referència precisament a la necessitat d'aturar-se en aquest món accelerat: "Parar i respirar profundament per pensar al voltant de la buidor de les nostres vides actuals, del temps que ens falta per fer tot el que pensem que hauríem de fer pel ritme frenètic que portem... I la pròpia vida ens n'ha donat una oportunitat", comenta l'artista, referint-se a l'aturada imposada pel confinament.

Musicalment, "Take a Deep Breath" segueix l'estela de la producció del disc debut d'Aiala, amb el seu so característic de fusió entre el soul i l'r'n'b, i l'electrònica i la música urbana. Tot i que, com reconeix la mateixa artista, "és difícil saber de què parlem quan diem música urbana": "la música urbana és molta música i sempre està en evolució. És el pop per a la meva generació, igual que per a les generacions anteriors ho van ser Nirvana o Bob Marley". I la fusió que fa neix, de fet, de no voler escollir un sol estil i deixar-se emportar per tot allò que li agrada i que sent en cada moment, "perquè l’estil va amb el meu estat d’ànim i moment vital, i sempre hi ha moments per a tot", explica.


Per buscar el so d'aquest tema en concret però, Aiala ha comptat amb la col·laboració d'Eltornado (Marco Fonktana) amb qui, segons ella mateixa, s'entenen a la perfecció a l'estudi: "Tenim uns gustos que es complementen molt bé. Aprenc moltíssim a l’hora de treballar i això m’apassiona: rodejar-me de gent sàvia, dels mestres".

"Take a Deep Breath" es decobreix demà a totes les plataformes però sonarà per primera vegada dalt d'un escenari el pròxim 29 de juliol dins del cicle Cruïlla XXS i, a l'agost, al Festival Tempo Sota les Estrelles. Aiala ha estat preparant ja el directe, juntament amb la banda, a la residència artística Cal Gras, per tal que "siguin unes nits màgiques i poder tornar a gaudir de l’intercanvi d’energia amb el públic".
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrena, Aiala, ElTornado, Take a Deep Breath

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.