estrenes

Daniel Higiénico critica sense pèls a la llengua l'abús sexual a menors

Estrenem el nou clip de l'artista, «Los gusanos del mundo», una jota mediterrània plena de crítica i sarcasme

'Esperando a Robin Hood' és el nou disc de Daniel Higiénico

| 23/07/2020 a les 12:30h

Daniel Higiénico
Daniel Higiénico
Si hi ha algú capaç de fer música, tot reivindicant-ne l'arrel, amb crítica social de temes tan delicats com els casos d'abusos a menors per part de certs membres de l'església, i fer-ho amb sarcasme i humor, és, sens dubte, Daniel Higiénico. I així ho demostra amb el nou clip "Los gusanos del mundo", que estrenem en prímicia.


Daniel Soler, l'artista polifacètic i prolífic que hi ha darrera del projecte de Daniel Higiénico, demostra una vegada més que no té pèls a la llengua. A través d'una jota mediterrània, fa una crítica mordaç, sense metàfores ni embuts, i posant els punts sobre les is, sobre l'abús sexual de certs membres de l'església a menors d'edat. "Abusar de ese niño, ¡qué locura! No hay delito que nos jodas más. ¿Pero qué coño nos dice este cura: 'Un momento de debilidad'? ¡Anda ya!", canta ras i clar el músic. I encara afegeix: "por la noche, machácate el pito y a los niños dejas en paz".

El tema, segons confessa el mateix Soler, sorgeix d'una conversa escoltada a un bar de Barcelona en què tothom estava d'acord en què aquest tipus de delictes no poden quedar impunes. I així ho plasma també a la cançó, cantant que els pederastes han de pagar, anant a la presó o a una clínica mental, i que "si dios está de su parte, que se vayan los dos a cagar".

L'audiovisual que acompanya aquest tema és un muntatge de Jack el diseñador que, proper al collage, ajunta imatges biblíques, de capellans, i del mateix Daniel Higiénico imitant la respresentació pictòrica tradicional de déu. "Los gusanos del mundo" forma part del darrer disc del músic, Esperando a Robin Hood (Produccions Blau, 2020), publicat al passat mes de març. Un treball que se suma a la desena que ja té publicats l'artista i que experimenta amb el folk i el sarcasme, incorporant referències a la cultura popular i amb un rerefons crític que tenyeix els quinze talls que configuren l'àlbum. La presentació del disc, interrompuda per la crisi sanitària, es reprèn el 8 d'agost a La Mirona.

 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Los gusanos del mundo, Daniel Higiénico, videoclip, estrena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.