Sona9

Els Amics de les Arts: «El Sona9 va ser un estímul per fer un pas endavant que no sabíem que podríem arribar a fer»

El quartet va quedar finalista en la categoria de Cançó d'autor al Sona9 de 2005

| 15/08/2020 a les 12:30h

Els Amics de les Arts al Sona9 2005
Els Amics de les Arts al Sona9 2005 | Arxiu
L’any 2005 Els Amics de les Arts van publicar la segona maqueta, Catalonautes, que també donava títol a un espectacle visual i teatral de costumisme català que van presentar al certamen. Segons Joan Enric Barceló, “el Sona9 va ser un estímul per fer un pas endavant que ni nosaltres sabíem que podríem arribar a fer. Haver estat seleccionats ens va posar les piles i vam preparar les dues actuacions a Lleida –en format de trio– i Figueres de la millor manera que vam saber".

Com a anècdota del seu pas pel concurs, Barceló apunta que la seva primera entrevista va ser al Sona9: “La Bibiana Ballbé de TV3 va venir amb un càmera al nostre pis del carrer de Muntaner. Per nosaltres va ser tot un esdeveniment i al final els vam convidar a dinar i tot”.

En aquella època els seus concerts eren unes autèntiques performances escèniques, que haurien pogut canviar el rumb del grup: “Per a la final vam preparar un muntatge amb imatges en directe i com que no teníem projector, el vam haver de demanar. Durant el dia, a Figueres no teníem un lloc per deixar les coses i el vam acabar amagant sota l’escenari. Valia més de 3.000 euros i amb la quantitat de gent que corre aquells dies per la ciutat ens l’haurien pogut robar perfectament, però no va passar res”.
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, Sona9, Els Amics de les Arts, Sona9 2005, entrevista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.