actualitat

La revelació vinyoliana de Maria Helena Tolosa

La cantant ha enregistrat un disc amb prop d'una dotzena de musicacions poètiques d'autors catalans de referència

| 15/09/2020 a les 14:30h

Maria Helena Tolosa
Maria Helena Tolosa | Arxiu de l'artista
Confidències (La Catenària, 2020) és el nou recull musical i poètic que signa Maria Helena Tolosa. L'artista, involucrada des de temps enrere en el món de la poesia amb iniciatives com Nit de poetes, FITAG o El Petit Fitag, va desenvolupar la vessant compositora el 2004, amb la musicació de "La nit i el dia" de Joan Vinyoli, amb motiu del Primer Simposi Joan Vinyoli a Santa Coloma de Farners.


Enguany, l'autora es presenta amb prop d'una dotzena de musicacions al cistell, incloses en un àlbum que ha gravat, en part, gràcies a la campanya de micromecenatge que va engegar ara fa uns mesos i en la qual va assolir amb èxit l'objectiu. En el disc, a més de musicar Vinyoli, també es fa seves poesies de poetes tan cabdals de la literatura catalana com poden ser Mercè Rodoreda, Joan Maragall, Bartomeu Rosselló-Pòrcel o Vicent Andrés Estellés, entre altres. Cadascuna de les peces triades, explica l'artista, és un retrat de si mateixa i juntes fan una mena de collage de la seva trajectòria vital.

Confidències ha estat gravat a l'estudi So Picant de Sant Hilari Sacalm amb la col·laboració dels músics de confiança de l'artista: Josep Maria Vallès a la guitarra, Anna Valls al violí, Pere Coma al contrabaix i Roger Vallès a la bateria i percussions. 

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Sant Hilari Sacalm, Joan Vinyoli, Maria Helena Tolosa, poesia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.