festivals

Una Fira més present que mai

La 23a Fira Mediterrània acollirà 46 espectacles i concerts en viu a Manresa

La Fira Mediterrània escalfa motors

| 30/09/2020 a les 14:00h

Marco Mezquida
Marco Mezquida | Fundació Joan March
Davant les actuals condicions sanitàries, els organitzadors de la Fira Mediterrània s'han proposat guanyar espai i temps, per això oferiran activitats professionals en línia del 13 al 15 d'octubre i activitats i espectacles en viu a Manresa del 15 al 18 d'octubre. L'objectiu: una fira híbrida, segura i expandida.

A la presentació de la 23a Fira Mediterrània, avui dimecres 30 de setembre al Palau Marc de Barcelona, el director artístic de l'esdeveniment, Jordi Fosas, ha remarcat que "com a fundació pública, la Fira té el compromís de donar suport al sector cultural i d'oferir un servei públic; per això hem treballat al màxim per oferir una Fira Mediterrània adaptada als temps, híbrida, segura i expandida".

I això s'ha materialitzat, a banda d'en les activitats professionals en línia, en un programa que oferirà espectacles en viu a catorze espais diferents de Manresa. Un d'ells serà la Taverna de la Fira, que com l'any passat serà d'accés gratuït, tot i que caldrà reservar entrada prèvia.


L'excepcionalitat d'enguany farà que no hi hagi Firapasseig a la Rambla de Pere III. Però com l'any passat, es mantenen tres grans eixos o conceptes en la programació: les mirades d'artistes del món contemporani a l'arrel i la cultura popular –especialment visible en l'espectacle inaugural de Za! & La Transmegacobla, amb el pianista menorquí Marco Mezquida o amb Amb acte de fe, projecte en què un dels 'músics' que intervenen és la intel·ligència artificial–, els joves i els artistes emergents que presenten novetats -per exemple, el duo Alexandrae, el trio Marala o Roger Andorrà amb el projecte Electrogralla- i la reflexió sobre el present, que en aquesta edició posarà l'accent en el territori i el desenvolupament sostenible.

Enguany, la presència internacional no serà tan abundosa com en anys anteriors, i la major part de la programació musical provindrà dels Països Catalans, tot i que hi haurà algunes presències destacades, com ara la cantant grega Marina Satti o l'asturià Rodrigo Cuevas, que compartirà escenari amb el productor del seu disc Manual de cortejo (Aris Música, 2019), Raül 'Refree'.


"A diferència de les altres sis fires estratègiques que hi ha a Catalunya, la nostra és multidisciplinar, i el que potenciem és la mirada dels artistes cap a l'arrel i la cultura popular. Ara més que mai cal ser flexibles i saber trencar barreres", ha comentat Jordi Fosas, que ha posat com exemple d'això l'espectacle inaugural, en què, a més de les improvisacions del duo Za! i el so de la MegaCobla, el duo Tarta Relena canta en una llengua morta mediterrània: el fenici.

En total, la programació oficial de la fira comprèn 46 propostes artístiques –amb 23 estrenes absolutes– i 56 companyies participants.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, fira mediterrània de manresa, Marala, Fira Mediterrània 2020, Marco Mezquida, Za! i la TransMegaCobla

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.