actualitat

Carles Dénia torna al Paradís

Reprèn l'espectacle en el desè aniversari del seu disc sobre els poetes andalusins

| 21/10/2020 a les 12:00h

Carles Dénia
Carles Dénia | Rafaê
L'any 2011, Carles Dénia va publicar un disc sensacional: El paradís de les paraules (Comboi). Acostant-se doncs al desè aniversari, el cantaor de Gandia reeditarà l'àlbum i reprén l'espectacle amb nou format i so. De moment, podrà veure's a València. I a la primavera, a Portugal.

A El paradís de les paraules, Carles Dénia va posar música i veu als poetes andalusins dels segles IX al XIII que visqueren als actuals territoris valencians, adaptats pel poeta Josep Piera, amic de la família del músic, i també de la Safor. Versos d’autors com ara Ibn al-Jannan (Xàtiva, 1084-1144), Ibn Khafaja (Alzira, 1058-1138), Ibn Lubbun (Sagunt, S. XI) o Ibn Al-Abbar (València, 1199- 1260) retornaren convertits en cançons que parlen de l’amor, del gaudi i de l’enyorança.

Ara, amb motiu del X aniversari del llançament del disc, Dénia reedita en un nou format i so l’espectacle, interpretat en molt poques ocasions als escenaris. La banda actual estarà formada per Aleix Tobias a les percussions, Pau Figueres a la guitarra, Carlos Montfort al violí i Guillem Aguilar al baix.

El Paradís de les paraules és, juntament amb Cant Espiritual (que encara continua de gira), el projecte més personal, premiat i reconegut de l’artista de Gandia. Entre els concerts previstos, El paradís de les paraules serà present, per exemple, en el cicle de tardor Oh! La Cultura amb què l’Institut Valencià de Cultura pretén reactivar el sector musical, molt afectat per la pandèmia de la covid-19.

I el 2021, l’espectacle es presentarà a Portugal dins del Festival Live in a Box. Serà el 19 de març al teatre Sao Luiz de Lisboa i el 20 de març al teatre municipal de Bragança, compartint cartell amb altres artistes com ara Sara Tavares, Sara Correia o Moreno Veloso, fill del reconegut Caetano Veloso.

Reedició del disc
A més, coincidint amb aquest desè aniversari, Carles Dénia reeditarà el disc a la primavera del 2021. L’obra va obtenir nombrosos guardons, com ara el de Millor Disc Folk de 2011 a la revista Sons de la Mediterrània, el Premi Ovidi al Millor Disc 2011 i el Premi Ovidi als Millors Arranjaments 2011. També ha estat inclòs en la llista dels millors discs de la dècada per la revista Enderrock
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, El Paradís de les paraules, Carles Dénia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.