actualitat

Els músics també mengen i proposen plats a Pere Cardona

El restaurant La Nova Farga comença avui una setmana amb menús diaris confeccionats amb recomanacions d'una dotzena de músics

Entre els artistes que participen en la iniciativa s'hi troben Núria Graham, Anna Roig, Lágrimas de Sangre, Auxili o Buhos, entre altres

De la cançó al plat, l'art culinari de La Nova Farga

| 18/01/2021 a les 17:00h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, cuina, gastronomia, actualitat, Buhos, Auxili, Lágrimas de Sangre, Anna Roig, Núria Graham, els músics també mengen, pere cardona, La Nova Farga
La galta casolana de Pere Cardona
La galta casolana de Pere Cardona | Arxiu
El restaurant La Nova Farga de Sants comença avui una nova setmana gastronomicomusical. Durant tota la setmana i fins divendres, el cuiner Pere Cardona confeccionarà una dotzena de plats recomanats per dotze artistes diferents, d’entre els que ells mateixos cuinen sovint a casa. Entre els artistes que participen en la iniciativa ‘Els músics també mengen i proposen’, s’hi troben grups com Lágrimas de Sangre, Auxili, Buhos, Núria Graham o Anna Roig, entre altres. Amb els plats de cadascun dels artistes es confeccionarà el menú diari, que es podrà menjar in situ (c/ Almeria, n. 31), o bé demanar per emportar-se.
 


Gastronomia i música a La Nova Farga: un lligam amb història
La iniciativa és una adaptació de la proposta prepandèmia que ja havia fet Cardona -autor també d'Els músics també mengen (Ara Llibres, 2016)-, en què cada mes creava plats inspirant-se en cançons de diferents artistes com, per exemple, Roba Estesa, El Diluvi, Oques Grasses o Ebri Knight. D’aquesta manera, el cuiner pretén conservar el lligam entre gastronomia i cultura, que per ell “sempre han anat junts”, en aquest context en què els bars poden obrir poques hores i amb poc aforament, i en què la incertesa del que pot passar d’aquí a dues setmanes impedeix fer grans projectes i previsions.
 

Pere Cardona amb Roba Estesa Foto: Arxiu de La Nova Farga


Malgrat que Cardona reconeix que era molt més festiu abans, “aquest format m’està agradant molt i de moment és el millor que podem fer”. I és que ell mateix explica que “cansa molt, psicològicament, tot el que estem vivint, i aquesta és una manera en què podem evitar que hi hagi aquesta desconnexió amb la música i la gastronomia”.

Els menús diaris costen 10 € i es poden trobar ja al blog de Cardona. Tots compten amb alguna opció vegetariana o vegana.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.