festivals

Gemma Humet i Meritxell Gené entre la rejovenida cançó de qualitat al BarnaSants 2021

Després de la inauguració a càrrec de Pau Alabajos, hi actuaran tres cantautores, l'aranesa Alidé Sans, les catalanes Humet i Gené, i un mallorquí homenatjant un altre d'històric, Marcel Pich cantant d'Efak

| 21/01/2021 a les 13:30h

Meritxell Gené
Meritxell Gené | Juan Miguel Morales
D'aquí a final de mes, el BarnaSants acollirà moltes de les veus joves més actives del panorama de la cançó d'autor. Aquesta primera setmana de festival, després de la inauguració oficial de diumenge passat al teatre Joventut de L'Hospitalet de Llobregat, a càrrec del torrentí Pau Alabajos, és el torn avui de la cantautora aranesa Alidé Sans -jove exponent de la cançó occitana- al Harlem Jazz Club de Barcelona (19.45h).


Demà divendres serà el torn de la presentació a l'Auditori Barradas de L'Hospitalet de Llobregat (20h) del quart àlbum de la cantautora terrassenca Gemma Humet, Màtria (Satélite K, 2020), Premi Enderrock al Millor disc de cançó d'autor segons la crítica. La pianista i cantautora vallesana ha comptat amb la producció de Jordi Casadesús (La iaia, Núria Graham) per al seu nou disc Màtria, que conté una desena de cançons en clau feminista i amb un so renovat a base de caixa de ritmes i sintetitzadors mesclats amb melodies d'aire mediterrani que enlaira més enllà la seva veu càlida.

Dissabte serà la lleidatana afincada a Barcelona Meritxell Gené qui estreni al Casinet d'Hostafrancs (19.45h) el seu àlbum artesanal Sa tanca d'allà dins (autoeditat, 2021), un vinil que és un objecte artístic, i on musica poemes del seu propi poemari Després dels esbarzers (Pagès editors, 2018). Aquesta celebració essencial de vida i cançó, ens apropa una artista que ho és amb ofici i dedicació a la poesia: "L'últim disc va ser el Branques (Khlämor Records, 2015) que era un compendi de diferents poetes que admiro i que tenia ganes de cantar. La poesia musicada ha estat la manera que jo he tingut de comunicar. Amb els discos anteriors, Branques i també Així t'escau la melangia (Khlämor Records, 2013) a Màrius Torres, el procés és de fora cap endins. I en aquest Sa tanca d'allà dins està basat en el meu poemari, i el procés és de dins cap enfora", explica l'artista.

 
El músic mallorquí Marcel Pich també actuarà diumenge al mateix Casinet d'Hostafrancs (19h) per recuperar l'espectacle que commemora el 25è aniversari de la mort del cantautor manacorí Guillem d'Efak. L'espectacle ja va girar molt entre el 2014 i 2016, oferint una trentena de concerts a diversos indrets, tot defensant el patrimoni musical i poètic de d'Efak, un repertori acompanyat d'anècdotes vitals que Pich ambienta amb guitarra elèctrica i caràcter.

La setmana vinent, del dijous 28 al dissabte 30 de gener, inclourà les veus joves del duet ebrenc Lia Sampai i Adrià Pagès (Casinet d'Hostafrancs, 19.45h), així com del cantautor de Cocentaina Andreu Valor (Casinet d'Hostafrancs, 19.45h). Tot i això, també hi seran figures clau de la cançó i del folk: com el barceloní Enric Hernàez (Casinet d'Hostafrancs, 19.45h) -que oferirà un recital antològic de la seva carrera- i el mallorquí Biel Majoral (Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona, 20h) -que oferirà repertori tradicional, arrelat i experimentat, participant de les celebracions dels foguerons del Tradicionàrius a Gràcia-.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, andreu valor, adrià pagès, Lia Sampai, Guillem d’Efak, Macel Pich, alidé sans, Meritxell Gené, Gemma Humet, BarnaSants, actutalitat, festivals, enric hernàez, Biel Majoral, BarnaSants 2021, barnasants

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.