videoclips

Hoven i la narració cantada de la crisi dels refugiats

Parlem amb l'emergent artista lleidatà sobre el nou videoclip «Away»

La peça ha estat feta amb el suport de Cases de la Música i amb la col·laboració de Lleida pels Refugiats

| 25/01/2021 a les 18:00h

Rodatge del videoclip «Away»
Rodatge del videoclip «Away»
El músic lleidatà Pol Joven just estar arrencant la seva trajectòria musical com a Hoven, però ha volgut fer-ho per la porta gran. Amb l'ajut de la beca del Programa de Suport a la Creació de Cases de la Música, el jove artista acaba de publicar un videoclip sobre la crisi dels refugiats, amb la col·laboració de l'associació Lleida pels Refugiats: "Away". 


La iniciativa sorgeix amb la voluntat de donar visibilitat a la situació que viuen els refugiats una vegada ja han aconseguit arribar aquí, al tan anomenat 'primer món': "tot el que comporta marxar de casa teva, però també arribar a un lloc on la vida segueix sent molt dura i on tot són dificultats: per demanar asil, regularitzar els papers, poder treballar, etc.", comenta Joven, "sovint no es té tant en compte això, i des que va esclatar la pandèmia, la covid ho ha acaparat tot i sembla que ja no hi ha espai per parlar dels refugiats".

El músic va escriure la cançó per l'interès que li despertava el tema i amb la intenció de denunciar aquesta situació. "Els meus avis van estar vivint vint-i-cinc anys a l'Àfrica i em connecta molt", explica sobre la seva relació amb aquesta crisi concreta. "Quan la vaig compondre era un concepte més abstracte, com jo imaginava el fet de marxar", però arran d'enregistrar el clip amb nois que estan passant per aquesta situació i de parlar amb ells, admet que ha canviat la seva perspectiva i com ell mateix interpreta la cançó. "No era conscient de lo dur que és estar aquí: és tot un nou viatge, burocràtic, en què no et posen cap mena de facilitat".
 

Hoven Foto: Arxiu


La col·laboració amb l'associació Lleida pels Refugiats, i també amb la cooperativa EduVic, va néixer del mateix Hoven, que va pensar a poder fer alguna acció més global i contribuir d'alguna manera a la causa: "em sembla un projecte molt xulo i poder mesclar cultura i música amb la reivindicació social dona sentit a tot". De fet, la idea és estendre el projecte, i estan muntant plegats un petit documental amb els testimonis dels nois refugiats que apareixen al videoclip, que pretenen presentar en un teatre a finals de febrer, i amb què volen recaptar fons i/o roba per a ells.


Les primeres passes
Hoven ja ha publicat quatre videoclips en els darrers mesos, i al febrer encara en vol treure un de nou. Paral·lelament, a més, ja prepara l'EP de debut, on no entraran per això cap de les cançons que ha tret fins ara. "La idea és que sigui tot una història, més conceptual", ens avança Joven. I si tot va segons el previst, aquest proper mes de febrer començarà ja enregistrar-lo.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, refugiats, Lleida pels refugiats, lleida, Cases de la Música, Hoven, actualitat, videoclips, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.