entrevistes

Reïna: «Hem intentat que cada cançó sigui un petit experiment en si»

La banda guanyadora del 20è Sona9 prepara el seu debut discogràfic a Bucbonera Studios

El disc el produeix Lluís Cabot, cantant i guitarrista de Da Souza

Reïna s'enlaira amb «Huracans»

| 26/01/2021 a les 17:30h

Reïna a Bucbonera Studios
Reïna a Bucbonera Studios | Arxiu
Dos mesos després d’haver guanyat la 20a edició del Sona9, els manacorins Reïna, s’han tancat aquest gener a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui en companyia de Lluís Cabot (Da Souza), productor del disc, i Tomàs Robisco, l’enginyer de so, per donar forma a la seva primera criatura discogràfica. Hem parlat amb Pere Amer, el seu guitarra i compositor, que ens posa al dia de les darreres novetats del quartet balear.



Per què aquesta rapidesa a gravar les noves cançons?
Algunes més que d'altres, ja tenen un temps i frisàvem de poder-les acabar de polir. Des d’un principi vam intentar tenir-ne moltes més, decidir quines hi encaixarien millor i de quina manera volíem plantejar el disc. Només ens quedava posar-nos a gravar.

El premi del Sona9 consistia en la gravació d'un maxiCD amb 4 cançons, però us heu decidit per gravar el disc sencer?
Tots quatre consideram que teníem tant les cançons com les idees necessàries perquè el treball fos de llarga durada. És un format que ens agrada molt més de cara al nostre modus operandi, ja que podem fer feina al voltant d'un concepte i unes idees. Fer un EP de 4 cançons no ens dona tant de marge, el format limitava la idea que teníem des d'un bon començament.
 

Reïna a Bucbonera Studios Foto: Arxiu


La producció va a càrrec de Lluís Cabot. Què ha aportat a les noves cançons?
Ha aportat moltíssim: un saber fer i una gran professionalitat. A més, som el primer grup a qui produeix sense ser-ne membre i sembla que ho hagi fet sempre. Està molt implicat en el projecte i ha fet que les cançons fossin més completes, més ben acabades i més dinàmiques. 

Les noves cançons continuen la mateixa línia de pop íntim i delicat a la que ens teniu acostumats o hi haurà alguna sopresa?
Més o menys parteixen d'allà mateix: són cançons amb una temàtica similar i les hem fetes de la mateixa manera; mantindran l'estil de com les interpretam en directe. Ara bé, també hem intentat que cada cançó sigui un petit experiment en si: hi ha cançons molt tranquil·les i senzilles, que donen més branca, i unes altres en què hem experimentat més lliurement. Volíem que hi hagués una mica de tot.
 

Reïna en directe a la final del Sona9 2020 a la sala La Mirona Foto: Carles Rodríguez


Un cop gravat el disc, el següent pas serà publicar-ho. Quin termini us heu marcat?
Ara per ara ens centram a acabar de gravar i tenir una cosa que es pugui presentar i mostrar arreu. El tema discogràfic ara mateix no és la màxima prioritat, tot i que esperam anar-ho aclarint ben aviat. 
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Lluís Cabot, Bucbonera Studios, Sona9, Sona9 2020, Reïna

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.