videoclips

Udols, electrònica i autenticitat anticipen el nou disc de Maria Arnal i Marcel Bagés

El duet presenta el videoclip de «Fiera de mí» just un mes abans de publicar el seu segon àlbum 'Clamor'

| 05/02/2021 a les 10:30h

Maria Arnal i Marcel Bagés
Maria Arnal i Marcel Bagés | Arxiu del grup
Humanitat i animalitat, raó i desig, condició vital i especulació global. Podrien ser els punts d'una classe de filosofia, però del que venim a parlar és alguna cosa molt menys densa i notablement més breu: "Fiera de mí". La darrera obra de Maria Arnal i Marcel Bagés indaga en tots aquests conceptes i més, dins una mateixa olla pressió que bull amb el suport imprescindible dels sintetitzadors, loops i distorsions de Bagés.

Però el clip que acompanya aquesta tornada en escena del duet també té molt a dir: tres minuts de fotogrames atrevits i estèticament lluents que no deixen perdre cap detall. L'audiovisual, dirigit per Joan Galo, es converteix en un altre suport clau per entrar de ple a l'univers conceptual d'aquest primer tall.


A primera vista, "Fiera de mí" destaca per la innovadora paleta sonora que el duet encalça, capaç de trasmudar l'estil anterior sense abdicar de la seva naturalesa. Ja més endins, apareix la dansa de guitarres i electrònica, el ressò d'un procés creatiu que conjuga des de rondalles i mitologies fins a la sensualitat més orgànica, incertesa social o intel·ligència artificial. 

Amb aquesta primera salutació, el duet comença a descobrir el seu esperat segon disc Clamor (Fina Estampa, 2021), que apareixerà després de l'exitós àlbum debut 45 cerebros y un corazón (Fina estampa, 2017), presentat en una memorable gira per quatre continents. Les cançons del nou treball de Maria Arnal i Marcel Bagés s'han pogut escoltar en primícia en comptades ocasions, en directes com el d'inauguració del Mercat de Música Viva de Vic, la Fira Trovam de Castelló o les actuacions a Terrassa o Pamplona.

Però l'àlbum no es publicarà finalment fins al proper divendres 5 de març, tant en plataformes digitals, com en CD físic i vinil. A més, el duet ha comptat amb les col·laboracions de Holly Herndon, figura clau en la història recent de l'experimentació digital, Kronos Quartet, pionera en la clàssica contemporània durant les últimes quatre dècades, i la formació electro-acústica Morphosis Ensemble
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Maria Arnal i Marcel Bagés, Clamor, Fiera de mí, single, videoclip, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.