Actualitat

Itaca Band manté l'essència en temps de pandèmia

La banda presenta una gira amb un format en acústic abans del llançament del proper disc

| 01/03/2021 a les 18:00h

Itaca Band
Itaca Band | Arxiu
El grup de Montcada i Reixac Itaca Band presenta enguany una gira acústica, A-simptomàtica, adaptada a la nova normalitat, que repassa tota la seva discografia. Amb aquesta nova proposta artística trenca amb un seguit de concerts plens de força i energia i planteja un format inèdit en la història del grup. A més, la banda explora ara altres conceptes musicals amb tan sols veu, guitarra, contrabaix i bateria. El directe, carregat d'altres matisos musicals, i equipat amb arranjaments diferents, intentarà fer viatjar per altres camins emocionals tots els oients.


Tot i que el format acústic del nou directe farà canviar a la banda de tarannà, la fusió i festivitat que caracteritza la seva música seguirà ben present. "Sempre hem defugit d’encasellar la música. Nosaltres apostem per la cançó en si mateixa, al marge d’etiquetes i estigmes: en la nostra música, s'hi poden trobar diferents pinzellades d'estils com el pop, el reggae o la rumba. De la mateixa manera, en aquest nou format que estem preparant hem reduït el número de músics dalt l'escenari i, per tant, el nombre d’arranjaments, però les cançons segueixen tenint la mateixa essència", explica Albert Garcia, vocalista de la banda. 

El grup ha decidit fer aquest tipus de directe davant la situació pandèmica en què ens trobem, adaptant-se a un format més acústic i ajustat a les circumstàncies. Així, han trobat la manera de retrobar-se amb un públic, que com ells mateixos admeten, trobaven a faltar, i de poder, a més, costejar el nou treball: "Fa gairebé un any que no podem fer directes, i aquesta és l'única via d’ingressos per poder gravar un disc, necessitàvem no passar un altre any en blanc. I a més, és clar, el cos també ens demana trobar-nos amb el nostre públic".


Canvis per mantenir l'essència
"Sempre hem plantejat la música cap a un aspecte més festiu, de festa major i festivals de gran aforament. Vam veure oportú adaptar aquest directe perquè la gent pogués rebre la mateixa energia. Intentarem que la gent gaudeixi de les cançons de la mateixa manera, però asseguts, en bona companyia, amb aquests aforaments més reduïts i d'una manera més propera", detalla el cantant d'Itaca Band. Tot i això, la banda no té previst mantenir aquest format en els pròxims anys: "El que ens agrada és tocar davant de molta gent, fotre distorsions a les guitarres i tota la canya que ens caracteritza", assegura Garcia, "tocar asseguts no és lo nostre, tot i que no ho descartem. Però una cosa és reinventar-se i una altra és canviar l’essència del grup".
 
La música d'Itaca Band és energètica i festiva, i encara ho és més en els concerts. Tot i que aquest punt pot perdre força en un directe acústic amb el públic assegut, Garcia està convençut que, en canvi, es revaloraran elements que passaven més desapercebuts: "El fet de no portar secció de vents, i que aquests arranjaments hagin desaparegut, fa que surtin altres tipus de matisos com els arranjaments electrònics que en un principi anaven per sota".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Itaca Band (@itacaband)

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Albert Garcia, Itaca Band

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.