actualitat

Els establiments discogràfics lluiten per obrir els caps de setmana

La consellera de Cultura ha anunciat que es valora rectificar la catalogació dels comerços de música enregistrada d'"establiment comercial" a "comerç essencial", com ha passat amb les llibreries

| 05/03/2021 a les 15:30h

Des del 7 de gener, les botigues de discos, així com les llibreries, es veien obligades a tancar els caps de setmana perquè no eren considerades un comerç essencial. Aquest passat 3 de març, però, el Procicat va anunciar el canvi de catalogació de les llibreries, passant-les a considerar comerç de bé essencial en comptes d'"establiment comercial". Tanmateix, no passava el mateix amb els establiments de venda de música enregistrada. Finalment, la consellera de Cultura Àngels Ponsa ha manifestat avui mateix que les mesures preses pel que fa als comerços discogràfics són una "anomalia" i preveu una rectificació de cara a la setmana vinent. 

Des que el Parlament de Catalunya va declarar la cultura com a bé essencial el passat setembre, diversos àmbits dins del sector han hagut de lluitar per visibilitzar la poca repercussió que ha tingut aquesta declaració pel que fa a les ajudes rebudes per part del Govern. La indústria discogràfica, ja en important crisi abans de la pandèmia, ha hagut de veure aquesta vegada com se li negava obrir en caps de setmana, sense ser equiparats a altres tipus de comerç com el de les llibreries. Cal recordar que les estadístiques indiquen que és en cap de setmana quan aquests establiments obtenen el nombre més alt de vendes. 





 
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, sector musical, covid-19, cultura, consellera, actualitat, coronavirus

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.