Actualitat

The Tyets és el primer grup català en apuntar-se al criptoart

El grup de Mataró subhasta, al mercat de les criptomonedes, una animació de la portada d'«RRHH (Tinc una casa)»

The Tyets: «Hem volgut provocar i renegar contra la pandèmia escrivint sobre sortir de festa»

| 13/04/2021 a les 18:30h

The Tyets
The Tyets | Jaume Quilez
The Tyets se suma a vendre el seu art a través d'una mena de criptomonedes: els NFTs (Tokens No Fungibles). Aquests NFTs representen un element digital únic que permet tokenitzar l'art per crear un certificat digital de propietat que pot ser comprat o venut. Amb The Tyets, la música en català entra per primera vegada a aquest mercat en alça del criptoart, on el duet de Mataró ha compartit una animació de la portada del seu senzill "RRHH (Tinc una casa)". L'animació, creada per Clara De Ramón i inspirada en una obra arquitectònica de Josep Puig i Cadafalch, es pot adquirir, des d'ahir i durant tota aquesta setmana, a través d'una subhasta digital a través de la plataforma Open Sea.



D'aquesta manera, The Tyets s'uneix a artistes internacionals com Kings of Lion The Weeknd, que també han compartit el seu contingut en un format que tot just comença a posar l’ull en el sector musical. De fet, el duet està estudiant la possibilitat que aquesta primera subhasta no sigui l’última d'enguany.

Però què és ben bé això dels NFTs i què suposa?
Els NFTs són uns tokens (o criptovalors) no fungibles -el que vol dir que no es poden intercanviar per quelcom del mateix valor, al contrari que passa amb els bitcoins, per exemple, que són intercanviables per dòlars-. Aquesta mena de criptomoneda representa la propietat d'una obra digital i es distribueix a través de cadenes de blocs (o blockchain, en anglès), un llibre digital de transaccions.

Si bé tradicionalment les obres d'art eren valuoses pel simple fet de ser úniques, avui dia, la digitalització permet que una obra d'art es pugui duplicar infinites vegades. Els NFTs suposen un retorn a l'exclusivitat primera de l'art i al fet que pugui haver-hi un propietari únic de l'obra.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Beeple, The Tyets, The Weeknd, Kings of Lion

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.