sector musical

Joan Magrané renova al capdavant de la Federació de les Joventuts Musicals de Catalunya

El compositor ha estat reelegit per un segon mandat i Montse Faura ha estat escollida com a secretària general

La nova junta directiva es marca com a objectius l'impuls del mercat Xarxa de Músiques i la creació d'un premi per assajos musicals

Rosalia, Aitana i Joan Magrané nominats als Grammy Llatins

| 19/04/2021 a les 16:30h

Joan Magrané
Joan Magrané | Daniel Campbell
La Federació de les Joventuts Musicals de Catalunya ha celebrat eleccions per renovar-ne la junta directiva. El compositor Joan Magrané ha estat reelegit com a president per un segon mandat al capdavant de l'entitat. Per la seva banda, la directora del Festival de Torroella de Montgrí, Montse Faura, ha estat escollida com a nova secretària general i gerent, en substitució de Miquel Cuenca, actual president de les Joventuts Musicals d'Espanya.
 

Montse Faura Foto: Oriol Morte


La nova junta directiva s'ha marcat l'aposta pel projecte de mercat artístic Xarxa de Músiques com un dels objectius i línies a seguir. "El concepte i la fórmula de la Xarxa funcionen, i el que volem és engrandir-la artísticament, dotant-la de més visibilitat i enfortint-la econòmicament", explica Magrané. Així, el mercat -obert a tots els programadors- se celebrarà enguany la segona quinzena de juliol en el marc del Fringe Festival de Torroella de Montgrí.

En la línia de teixir complicitats, la direcció vol també incrementar i millorar les relacions amb les grans institucions musicals catalanes, com el Liceu, el Palau de la Música o altres auditoris d'arreu de Catalunya. La idea és, com afirma Magrané, que una vegada l'any, des de la federació, es puguin presentar concerts d'algun intèrpret de la Xarxa de Músiques.

IMPULS ALS ASSAJOS MUSICALS
Més enllà d'això, per enguany la Federació de les Joventuts Musicals de Catalunya ha volgut crear, juntament amb Ficta Edicions, un premi internacional d'assaig musical per a estudiosos de la música i el fet musical. Es tracta d'un guardó bianual -amb la primera edició aquest mateix any-, que comptarà amb 2.000 euros anuals de premi, a més de l'oportunitat d'oferir un mínim de tres conferències a la Xarxa de Músiques.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, renovació, Actualitat, Montse Faura, sector musical, Joan Magrané, Federació de les joventuts musicals de Catalunya

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.