actualitat

La cara més serena d'Anegats

Parlem amb el grup mallorquí sobre 'Retorn, Volum I', el disc que publica divendres vinent

| 21/04/2021 a les 10:15h

Anegats
Anegats | Arxiu del grup
Anegats és a punt de descobrir el novè àlbum discogràfic. Després de disset anys de passar per l'estudi per primera vegada, llancen un disc que constarà de dues parts; Volum I, que es publicarà el divendres 30 d'abril, i Volum II, que veurà la llum després de l'estiu. Ambdues parts formen Retorn (Blau Produccions, 2021), un disc que la banda mallorquina dedica a la mateixa música per retornar-li tot el que aquesta els ha donat durant aquestes gairebé dues dècades de trajectòria. Per ara, tan sols se'n pot escoltar "Aprenent", però parlem amb Pep Álvarez, cantant i compositor del grup perquè ens expliqui els detalls del Volum I i així, començar a fer dentetes. 



Retorn inclourà, en total, 14 cançons. Tanmateix, Anegats ha decidit repartir les cançons en dos llançaments per diversos motius: "per una banda, hem volgut diferenciar les cançons més asserenades en una única part, que són ses que poden adaptar-se més a es directes des moment. Per s'altra, sa decisió de dividir s'àlbum en dues sortides ha estat consell de sa discogràfica, que preveu que d'aquesta manera tindrà més bona rebuda que no pas un llançament complet de 14 temes de cop i volta, com s'havia fet sempre". A propòsit d'això, el músic conclou que "es mètodes de consum han canviat molt", i que ells es troben en "procés d'adaptació". 

La primera mitja dotzena de cançons es caracteritza, com comenta Álvarez, per la seva sonoritat "més calmada, plana i equilibrada", que atribueix a la mateixa sensibilitat que últimament ha acompanyat els músics: "hi té a veure s'edat, ja no som tan al·lots!, però també hi tenen a veure els temps que corren. És un disc de maduresa vital i també de retrospecció. En aquest Volum I ens hem distanciat del rock'n'roll", assumeix. Per consegüent, el compendi inclou melodies que sorprendran els seguidors d'Anegats, com per exemple la favorita del cantant, "Eima i coratge", que es vesteix amb un ritme folk que pretén aconseguir la sensació de tradicionalitat i música popular. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, anegats, retorn, entrevistes, actualitat, aprenent, volum I, edrbalears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.