actualitat

Kids From Mars en fan 18

Parlem amb els dos joves blanencs sobre el seu primer llarga durada, '18', que arriba amb la seva entrada a l'edat adulta

| 14/05/2021 a les 14:30h

Kids From Mars
Kids From Mars | Adrià Nogueira
Òscar Jiménez i Roger Borrell són dos joves blanencs de 18 anys que estudien per a la selectivitat. Després de tres anys i molts concerts, EPs i senzills, el duet darrere de Kids From Mars ha aprofitat la majoria d’edat per gravar 18 (Luup Records, 2021), el primer disc d’una nova i prometedora etapa. Els nous temes acaben de descobrir-se en directe a la FIM i aterraran a Barcelona el 29 de maig a La Nau.



El duet venia de flirtejar i experimentar amb el trap -amb temes com "Sacramento" amb The Tyets i Bounties o "Mag Lari" amb gerryquerryberry-, perquè, segons ells, era el que tocava a la seva edat: "Durant l’època tots dos vam escoltar molta música urbana i vam veure que era un bon moment per provar-ho", explica Òscar Jiménez, que reconeix que han deixat enrere aquesta fase perquè "al capdavall, no pots parlar de ‘barcos, putas y dinero’ si agafes el tren per anar amb l'R1 a Barcelona."

Per això, per aquest primer llarga durada, Kids From Mars ha decidit endinsar-se en un nou terreny que barreja indie-pop, hip-hop i electrònica amb un toc de rock, tal com diuen ells: "tenim un estil molt especial". "És molt estrany. Per exemple, “Altgirl” és una cançó feta a l’estil The Strokes però en altres casos ens hem volgut acostar a Kanye West, per exemple", comenta Jiménez.


Malgrat això, de tota aquella experimentació n'han tret els fonaments de la seva nova sonoritat: "Ens hem quedat amb temes rítmics i percussions -reconeix Roger Borrell-. A 18 els sàmplers són trap, barrejats amb bateries acústiques. La nostra idea era partir d’un so del segle XXI, perquè tots dos vam néixer el 2003 i era un bon punt de partida".

De fet, Òscar Jiménez admet que gràcies a aquests tres anys d'experimentació i de prova i error, han pogut arribar al punt on són ara. "Després d’una recerca de sonoritats i de passar per moltes experiències per intentar saber qui érem com a grup, amb aquest disc podem dir per primer cop: 'Això és Kids From Mars'. Lògicament la resta també ho era, però ens ha servit per arribar fins aquí. Estem molt orgullosos del disc. No crec que hagués pogut sortir una cosa millor."

Kids From Mars Foto: Adrià Nogueira


EL PAS CAP ALS 18
Per coure aquest àlbum, el duet es va tancar durant les vacances de Nadal a compondre. "En aquest procés vam estar tots dos provant, parlant i opinant sobre els temes, i això mola molt", explica Borrell. I Jiménez encara afegeix que "una cosa molt guai de treballar dues persones és que tenim opinions molt diferents. I això està molt bé perquè tenim quatre orelles per escoltar les coses i com més punts de vista puguem aportar, molt millor." Malgrat que aquestes diferents opinions podrien crear un conflicte en el si del grup, Borrell té clar que "no hi ha massa egos quan estem creant. De fet, ens coneixem des de fa cinc o sis anys. Per tant, ja érem amics abans d’encetar el projecte i en tot aquest procés ja hem deixat els egos a una banda."

Per acabar d'arrodonir el disc, per a 18 han comptat amb una producció més cuidada que mai a càrrec d'Aleix Iglesias. "Fa millor totes les nostres cançons", exclama Jiménez. "A part de ser intèrprets, també fem de productors, així que nosaltres també ens dediquem a aquesta faceta. Crec que controlem bastant el tema i això fa que valorem molt més aquesta tasca."
 
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Kids From Mars, entrevistes, entrevites, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.