Entrevistes

Jo Jet i Maria Ribot: «Ens ha costat portar bé la incertesa, ens hem sentit molt perdudes»

Conversem amb Maria Ribot sobre la reedició del darrer disc del duet, que compta amb un grapat de col·laboracions sorpresa

Jo Jet i Maria Ribot: «El millor de la vida ha passat i no ho has gaudit»

| 28/05/2021 a les 11:30h

Jo Jet i Maria Ribot
Jo Jet i Maria Ribot | Elisabet Mateu
Un any després de la publicació del delicadíssim però desafortunat sant llorenç (U98, 2020) el duet format per Jo Jet i Maria Ribot publica un nou recull amb la participació de diversos artistes del panorama. Les cançons de l'àlbum esmentat han estat adaptades i enfocades des d'un altre punt de vista -el dels artistes convidats- i conformen així el que esdevé la cara b del disc sant llorenç. Conversem amb Maria Ribot per conèixer més detalls sobre la reedició. 



Què us ha fet donar una segona vida al vostre darrer disc? 
La veritat és que ha estat una suma de diversos factors. Per una banda, volíem donar una empenta a sant llorenç (U98 Music, 2020), un disc que vam treure una setmana abans que petés la pandèmia i pràcticament va deixar de ser novetat abans de poder girar-lo. I a més, teníem ganes de fer col·laboracions amb músics que admirem i estimem. Acostumem a treballar molt amb artistes gràfics i audiovisuals però poc amb músics. Ens venia de gust!
 
D'un disc de nou cançons, a la reedició n'han entrat només cinc. Les heu triades vosaltres o els i les artistes? 
Una mica de tot. N’hi havia que teníem molt clares: "dies clars" amb Marala, "vinc del teu estiu" amb Socunbohemio i "ja t’havia escrit un cop" amb El Noi de Tona. Per a les altres dues, vam llançar propostes i les artistes són qui les han escollides.
 
I per què aquests artistes? 
Com dèiem, són tot artistes que admirem. Amb Marala i el Gerard (The bird Yellow) ens uneix l’amistat des de fa temps. A la Carlota Flâneur i el Franc (El Noi de Tona) teníem moltes ganes de conèixer-los i quina millor manera que cantar plegades! I amb l’Artur (Socunboehmio) igual, de fet vam tenir un crush amb ell via Spotify una setmana abans de començar a gravar.


Què us ha sorprès dels artistes que han col·laborat en la reedició?  
Han estat jornades de gravació molt boniques. Hem flipat amb com cada artista deixa una empremta tan única a les cançons. És exactament el que ens agrada d’ells: la personalitat. I, a més, poder compartir-nos i conèixer-nos, per nosaltres és un regal. Potser és la part que més ens agrada del nostre ofici.
 
És una forma de compartir la vostra música? 
Ens agradava molt la idea de donar una nova mirada i, per tant, una nova vida a les cançons de sant llorenç (U98 MUSIC, 2020). No som gelosos amb els nostres temes, al contrari, ens encanta que estiguin vius, canviïn i la gent se'ls faci seus. A més, conceptualment ens encaixava molt: sant llorenç (U98 MUSIC, 2020) és un disc que proposa una mirada sobre el llegat emocional que deixa el pas de les generacions sobre les persones, els llocs i la societat. De fet, la idea del llegat emocional ja ens va dur a editar els discos de sant llorenç (U98 MUSIC, 2020) amb material de segona mà. Cada disc és personal i únic perquè està creat amb la capsa d’un disc que ja ha tingut una vida, al qual nosaltres hi hem sumat la nostra proposta. I hem fet el mateix amb una línia de roba de segona mà.
 
Què ha suposat per vosaltres que 'sant llorenç' no tingués l’impacte que hauríeu esperat, a causa de les restriccions derivades de la covid-19? 
Suposo que ara, vist amb perspectiva, toca dir que ha suposat reinventar-se. Però la veritat és que ha estat molt dur veure com la feina d’any i mig se’n va en orris. I sobretot ens ha costat molt portar bé la incertesa, ens hem sentit molt perdudes.
 

Per què creieu que just després d’un any és el moment de reviure'l? 
Estem fent bolos, però sant llorenç ja encara la recta final, i calia reanimar-lo per poder fer el que es mereix.
 
Al marge d’això, durant aquest temps des que vau treure el disc, també heu publicat algun altre tema, de fet, amb una sonoritat bastant diferenciada de la que havíeu fet servir al disc. Hi ha alguna cosa prevista més enllà d’aquest EP de col·laboracions? 
Amb els senzills hem volgut jugar i experimentar. Teníem ganes de sortir del que fem sempre i treure cançons aïllades ho posa més fàcil per provar coses sense complexos. I sí, estem preparant nou disc! Tot i que la sonoritat no s’assemblarà ni a cap dels senzills ni a cap dels discos que hem tret fins ara.

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Jo Jet i Maria Ribot, Actualitat, entrevistes, El Noi de Tona, Carlota Flâneur, Socunboehmio

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.