Estrenes

Bruixes i fogueres al nou clip d'Owix

Estrenem «Hanna», el primer clip del nou disc 'Bruixes', amb animacions de Nina Paley

| 29/06/2021 a les 08:00h

Il·lustració de Nina Paley per al videoclip «Hanna»
Il·lustració de Nina Paley per al videoclip «Hanna»
Owix és un grup veterà de l’escena valenciana. Liderat per l’incombustible Ximo Guardiola, la banda de Callosa d'en Sarrià es va fundar el 1994 i es va donar a conèixer amb un disc recopilatori anomenat Tirant de Rock (Duplival, 1994) on hi havia tres bandes més que encara no havien gravat cap disc: Obrint Pas, Anselmos i The Jam Ones.

Avui estrenem “Hanna”, la cançó que obre el seu sisè disc, Bruixes (Maldito Records, 2021). “És una història real d’una caça de bruixes que va haver-hi a Dinamarca a l’edat mitjana. És un cas documentat d’una dona que va ser acusada amb un fals testimoni i va acabar cremada a la foguera. Reivindiquem el llegat d'aquestes dones. Per diversos motius. Per exemple, en molts aspectes l’actual farmàcia ve dels coneixements que elles tenien: ungüents, pocions, herbes remeieres…”, explica Guardiola, que contextualitza la cançó en el marc del disc que és a punt de publicar-se: “és un disc conceptual que parla de la persecució històrica de la dona”.


El clip de “Hanna” pren força gràcies a les il·lustracions animades de Nina Paley: “una artista americana prou coneguda. Vaig contactar amb ella a través d’internet perquè vaig veure que s’havia interessat pel tema de les bruixes. Vam connectar i ens ha fet animacions per a dues cançons”, explica Ximo Guardiola.

Bruixes conté 12 cançons. Pel que fa a l'estil, Owix torna a fer una evolució. "Sempre busquem un so adient amb allò que volem explicar. Veníem de fer un disc, Salut! (autoeditat 2020), que sonava folk. Ara hem anat cap al rock, amb cançons de certa contundència". No és el cas de “Hanna”, però, que segons Guardiola és una de les més poperes del disc. La peça està cantada per Antonella Llorens, cantant principal del treball. “Em sembla que en aquest disc jo només cante tres cançons. He volgut que el protagonisme de les cançons més boniques siga per a les dones”, assegura el músic, que explica que el feminisme del seu grup és una constant des de fa molts anys. L'acord d'Owix amb Maldito Records  ha fet que ja estiguin disponibles a les principals plataformes digitals tres dels discos de la banda.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Owix

COMENTARIS

Littlemountain altea

Sophie Mercier, 29/06/2021 a les 10:38

Preciosa animación, magníficos propósitos aunque no entienda bien el valenciano lo que entendí me parece esencial, necesario y me parece fantástico recordar la historia a través de la música, que no siempre la propia música es historia y mezclar las dos y más cosas me parece riqueza suprema.

Hanna

María Segui, 29/06/2021 a les 11:51

M'agradat molt, m'ágrada el seu ritme y els dibuixos son molt original.

Preciós

Anònim, 29/06/2021 a les 16:33

Impresionant!! Avant Owix

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.