Estrenes

Poomse: ​«Som els jugadors que, tot i no guanyar, s'ho passen bé fent el que els agrada»

Desvelem en primícia tots els detalls de «Vukovic», l'últim avançament del proper disc dels mallorquins, 'Extinció, etc.'

| 07/09/2021 a les 08:30h

Poomse
Poomse | Arxiu del grup
La música de la banda mallorquina Poomse va fer un gir arran de la pandèmia. Després de més de 10 anys cantant en anglès, el projecte personal de Llorenç Rosselló va prendre el català com a llengua per vehicular les emocions de la seva música. Després de l'EP Gravacions de la pandèmia, vol. 1 (Espora Records, 2020), el seu primer treball en català, la banda ultima un nou treball de llarga durada titulat Extinció, etc. (Espora Records, 2021), del qual avui avancem un dels temes en primícia: "Vukovic".

La peça reflexiona al voltant de la diversió i de les relacions d'amistat amb lleugeres dosis d'ironia. La cançó manté l'estil d'indie-rock de Poomse i la fórmula melòdica que ja mostrava el primer avançament "Hipnosi i màgia". Riffs i melodies de guitarra meticulosos i molt ben cuidats, adobant les reverberades melodies 'indie' de la veu de Roselló, en són el principal ingredient. Per conèixer amb més profunditat tots els detalls d'aquesta cançó, en parlem amb Llorenç Roselló, cantant i guitarrista de la banda.


Què significa i simbolitza la paraula 'Vukovic' i perquè vau decidir titular la cançó així?
"Vukovic" és el cognom d'un entrenador d'handbol dels anys noranta. Conta la llegenda que era tan competitiu que, durant un temps mort en un partit d'exhibició en què el seu equip no s'hi jugava absolutament res, es va dedicar a preguntar al seus jugadors 'qui es pot divertir perdent així?', que és el que cantam a la tornada de la cançó. Nosaltres som els jugadors que, tot i no guanyar, aconseguim passar-nos-ho bé fent el que ens agrada. 

D'on ve l'onada de la portada del senzill, i com es relaciona amb la cançó?
En realitat la portada no té cap relació amb la cançó, però sí que segueix l'estètica de la portada del disc i del primer senzill ("Hipnosi i màgia"). Les tres són aquarel·les que va fer la meva filla, Aina, de 9 anys.


En alguns moments del tema jugueu amb compassos irregulars (intercalant 4/4 i 3/4): va ser meditat o us va sortir de forma espontània tocant el riff inicial?
Tot i que ens agrada jugar amb els patrons rítmics, aquest no va ser meditat. La majoria de vegades, quan componem al local d'assaig, partim de riffs de guitarra i, si funcionen, estructuram els temes a partir d'ells i, després, intentam esbrinar quin compàs són.
 
Les dues guitarres i els efectes que els afegiu s'entrellacen i creen sonoritats úniques. Com treballeu els arranjaments de les guitarres en les cançons?
En el nostre cas, els arranjaments de guitarra sempre formen part de la composició quan entram a l'estudi a gravar. Solem parar molta atenció a detalls que potser no es perceben en una primera escolta. En el cas de "Vukovic", el riff està doblat, ja que el baix i una de les guitarres fan el mateix dibuix. Això fa que soni més contundent i compacte. El que sí que vàrem afegir a l'estudi és un sintetizador que sona a la tornada i que li dona un toc més pop a la cançó. 
 

Extinció, etc. (Espora Records, 2021) és el quart treball de llarga durada de Poomse i el primer en mallorquí. Està previst que estigui disponible a finals de setembre i es llençarà en format vinil. El treball es va començar a gestar a finals del 2019 als Estudis Favela amb Michael Mesquida i Pep Toni Ferrer, però la pandèmia i el confinament va aturar-ne temporalment la gravació. A més de Llorenç Roselló, Poomse el conformen Joan Llabrés (bateria), Sebastià Mesquida (guitarra) i Gaspar Reixach (baix i cors).
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Poomse, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.