Actualitat

Després de 2 anys, tornen les Fires de Sant Narcís

Les festes gironines se celebraran entre el 28 d’octubre i el 7 de novembre

Entre les actuacions que s’hi programen, hi ha les d'Oques Grasses, Zoo, Roba Estesa o Joan Colomo

Ja fa dues edicions que les Fires de Girona no s’han pogut dur a terme amb normalitat

| 26/10/2021 a les 11:00h

Josep Montero (Oques Grasses)
Josep Montero (Oques Grasses) | Gerard Mercadé
Les protestes davant les sentències per l'1 d'octubre, el temporal Glòria i la situació pandèmica de la covid-19 ha impedit que les últimes edicions de les Fires de Sant Narcís es poguessin celebrar amb normalitat. Després d'haver-se d'ajornar el 2019, i suspès el 2020, aquest any les festes gironines tornen amb forces renovades. Així, entre el 28 d'octubre i el 7 de novembre, Girona acollirà més d'una seixantena d’actuacions musicals per a tots als públics, entre les quals Oques GrassesRoba EstesaBuhosZooJoan ColomoJazzwomanGemma Humet o Cesk Freixas.

La Copa de la festa
A l'emblemàtic espai La Copa, s'hi aplegaran alguns dels grups més rellevants del panorama musical actual. El tret de sortida el donaran, el 28 d'octubre, el grup de cobla catalana Biflats i la celebrada banda osonenca Oques Grasses, que hi portarà el seu darrer disc, A tope amb la vida (Halley Records, 2021). El divendres 29 serà el torn del punk-rock català dels grups Gundown i Fetus, i el dissabte no faltarà el folk d'Ebri Knight i El Pony PisadorRoba Estesa i Iseo & Dodosound s'ocuparan de tancar la primera setmana de barraques. Durant els matins del cap de setmana, i com s'havia fet en anys anteriors, la Copeta esdevindrà de nou un espai per als més menuts, amb els concerts de Ramonets, dissabte, i de Xiula, diumenge.

El dijous 4 de novembre, la banda de Calafell Buhos i el duet Marcel i Júlia tornaran a il·luminar La Copa, mentre que l'endemà, el divendres 5 de novembre, serà el torn del rock estatal dels asturians Desakato i els bascos Gatibu. L'últim dia de les fires de Sant Narcís el protagonitzarà el rap en català de Vinnie Kairos & Mad Phi, i Extraño Weys, que hi mostrarà el nou treball Rodrigo Laviña y su combo (Say It Loud Records, 2021). Aquella mateixa nit, l'escenari gironí també comptarà amb els el rap valencià de Jazzwoman i de Zoo. La banda de Gandia tornarà a Girona per presentar Llepolies (Zoo Records, 2021), després d’haver hagut de cancel·lar, el 2019, el penúltim concert abans de l’aturada indefinida que havia anunciat.
 

Zoo en directe Foto: Xavi Torrent


Al migdia, música d'autor i big bands
El Parc del Migdia serà també un dels escenaris diürns de les Fires. Als vespres, acollirà concerts com els de la terrassenca Gemma Humet o el duet que van formar Anna Ferrer i Paula Grande pel projecte Càntut (29/10); el grup de Saragossa Calavera i el santceloní Joan Colomo, que hi mostrarà el seu Disc trist (BCore Disc, 2021) (20/10); el soul de la barcelonina Aiala i del trio osonenc The Sey Sisters (31/10); la veterana formació barcelonina Fundación Tony Manero i Gramophone All Stars (04/11); el projecte Orquestra Fireluche & Pau Riba i la cançó d'autor reivindicativa de Cesk Freixas (05/11); o les propostes locals Girona Jazz Project i Bateria de Girona (06/11). En el mateix emplaçament, també s'hi faran concerts vermut, a les 12h, com els de l'Orquestra Selvatana (30/10), l'Orquestra Maravella (31/10) i La principal de la Bisbal (05/11).

L'espai més jazz
També en aquesta edició es mantindran els concerts de pagament a la Sunset Jazz Club, on destaca l'actuació de Meritxell Nedderman & Jake Sherman, a més de Sweet Nipples Trio, Leo Sidran & The Groovy French Band, The Shu Shu's & Sinead Savage, Sunset Rhythm Kings, Sextet Gerió, Tobias Meinhart, Albert Bover Trio Lluís Coloma Trío & Sax Gordon
 

Albert Pla Foto: Xavier Mercadé


Que no pari la música
A més dels espais comentats, altres escenaris se sumaran a la festa gironina. La celebrada cantant de Pozoblanco María José Llergo visitarà la ciutat el 31 d'octubre per actuar-hi al Teatre Municipal, on l'endemà hi serà el veterà artista sabadellenc Albert Pla. El violinista de renom Ara Malikian serà a l'Auditori de Girona el 6 de novembre, un escenari que també veurà les actuacions del grup d'havaneres Terra Endins (29/10); GIO amb Francesc Prat i Xavier Sabata (31/10); Cor Maragall (01/11); o el violinista armeni Sergey Khachatryan (07/11). L'Espai La Marfà, per la seva banda, ha programat pel 5 de novembre el concert d'Ainara Legardon, l'Ateneu 24 de juny serà l'espai per a les Fires Populars, i a més, s'han organitzat vuit 'Concerts a cegues', en punts emblemàtics de la ciutat -com els Soterranis de la Catedral o la Torre Gironella-, amb artistes sorpresa.

Per molts anys, malparits
Durant les Fires de Sant Narcís, fins al 5 de novembre, es podrà visitar l'exposició Per molts anys, malparits! a la Casa de Cultura de Girona. La mostra recull fotografies, vídeos i material commemoratiu per celebrar les tres dècades del llançament de Ben endins (Salseta Discos, 1991), el disc més celebrat de Sopa de Cabra
 

Sopa de Cabra enregistrant el disc Ben endins Foto: Xavier Mercadé

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Gemma Humet, Cesk Freixas, Joan Colomo, Roba Estesa, Sant Narcís 2021, Fires de Sant Narcís de Girona, actualitat, festivals, Oques Grasses, Zoo, Jazzwoman

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.