Actualitat

Torna Músicakm0.cat amb més hores i estils de música catalana

La iniciativa sorgeix d'APECAT i PAF per potenciar el consum de música feta als Països Catalans

La campanya compta amb 17 variades llistes de reproducció a Spotify

| 17/12/2021 a les 17:30h

Imatge il·lustrativa
Ara fa un any, el sector discogràfic, castigat per la pandèmia, es va unir per llançar la campanya MúsicaKm0.CAT per potenciar el consum de música creada i produïda als Països Catalans. Amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat, la campanya torna enguany per fomentar, per un costat, l'escolta de música catalana a plataformes digitals, però també per crear consciència col·lectiva.


La iniciativa neix de l'Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans (APECAT) i Productors Associats de Fonogrames (PAF) per impulsar el consum de proximitat i fomentar, potenciar i donar suport als artistes locals. Així, aquest any la campanya compta ja amb disset llistes de reproducció temàtiques a Spotify que s'actualitzen regularment. Les llistes engloben una gran quantitat d'estils que es practiquen als Països Catalans, des de pop-rock a música urbana, passant per cançó d'autor, èxits de la música catalana, les últimes novetats i nadales.

NOVETATS SETMANALS
En aquesta llista, que s'actualitza cada divendres, s'hi poden trobar les darreres novetats de la música en català d'aquest any. Així, s’hi inclouen temes d’artistes de diversos estils, que van de Buhos a Rosalia, passant per La Pegatina, Ferran Palau, Flashy Ice Cream, Tesa, Alérgicas al Polen, Roger Mas Manu Guix, entre altres.



ÈXITS CATALANS
Més de 6 hores amb els hits més celebrats de la música catalana d'ara i de sempre. No hi falta "Milionària" de Rosalia, "Pa amb oli i sal" de Blaumut, "Al mar!" de Manel, "Nens del barri" de 31Fam, "No m'ho esperava" de Miki Núñez, "Corren" de Gossos, "Boig per tu" de Sau, "Estimar-te com la terra" de Ginestà, "Flor de primavera de La Troba Kung-Fú", "L'Empordà" de Sopa de Cabra, "L'estaca" de Lluís Llach ni "Voy a celebrarlo" de Lágrimas de Sangre.



PER ALS AMANTS DEL POP-ROCK
Una llista de reproducció que adjunta els clàssics del pop-rock català, com "Si et quedes amb mi" de Sopa de Cabra o "Llença't" de Lax'n'Busto, amb altres cançons actuals, entre les quals: "Quan t'he vist" de Bucòlic, "Cançons lentes" d'Èxtasis amb Suu, "S'arquitecte" de Cabot o "Llençol o capa" de Juriol.



EL SO URBÀ MÉS TOP EN CATALÀ
Quasi 170 temes de la música urbana feta a casa, entre els quals s'inclouen des de les novetats dels reconeguts P.A.W.N. Gang, Bad Gyal i Lildami fins a noves icones com Yung Rovelló, Lil RussiaElaneTrammaBounce Twice, Rally Ray, Slim Samurai o Spxxn P.



MÚSICA ELECTRÒNICA PER POSAR-TE LA PELL DE GALLINA
L'EDM, el dubstep i molts altres subgèneres de la música electrònica estan en auge en els Països Catalans, i aquesta llista n'és la prova. Des dels remixs de Lo Puto CatMon DJ, Uzzume & Grink i Dj Plan B fins a les produccions de Jansky, Guillamino, Dubcat, Prozak Soup i molts més.



EL MILLOR JAZZ DELS PAÏSOS CATALANS
La millor selecció del jazz produït a Catalunya, aplegat en cinc hores per fer-te vibrar. Manel Camp, Andrea Motis, Joan GarridoThe Gramophone Allstars, Mireia FeliuJoan Chamorro, Tete MontoliuFredrik Carlquist i Catalonia Jazz Quartet són només alguns dels noms que podem trobar en aquesta llista tan selecta.



PELS AMANTS DE LA MÚSICA CLÀSSICA
Si ets dels que prefereix la música clàssica, en aquesta llista de reproducció hi descobriràs una selecció del milloret produït a Catalunya: des de Carles CasesCarles ViarnèsLa Simfònica de Cobla i Corda Francesc Cassú, fins a VictorMameArnau TomàsPablo Casals Tugores, passant, inclús, per Clara Peya.



MÚSICA D'ARREL AFROAMERICANA
Més de vuit hores de reproducció en una llista on poder connectar amb la varietat de la música d'arrel afroamericana feta a casa: soul, blues i molt més de la mà de The Sey SistersKoko-Jean & The Tonics, Los Mambo Jambo, AialaRita PayésPaula VallsClara GispertMagalí DatziraEva Fernández i molts més.



PELS MÉS PETITS
Entre les llistes creades per la plataforma Música KM.0, no hi falta una per a tota la família, que recull les millors cançons per cantar amb els infants de la casa. Una selecció que et porta des de clàssics de Xesco Boix i Falsterbo 3 a Macedònia, passant per Dagoll DagomDamàris GelabertXiulaEl Pot PetitThe Penguins, o "¡Suéltalo" de Gisela.



L'INDIE POP MÉS ALTERNATIU 
En aquesta llista podem trobar des de la delicadesa d'Els Amics de les Arts a "Louisiana o els camps de cotó" fins als ritmes més frescos i nous com "Moderna del raval" de Svetlana. No fallen tampoc els clàssics de ManelAntònia Font, Mishima o Blaumut ni les novetats de les noves generació del pop que porten Cala VentoArioxIntanaxicuRenaldo & Clara i Gemm Sol.



QUE MAI MORIN ELS CANTAUTORS
La cançó d'autor és un gènere especialment conreat des de fa anys als Països Catalans, i ha traspassat fronteres amb un missatge contundent. Lluís Llach, Ovidi Montllor i Maria del Mar Bonet són alguns dels noms més emblemàtics que s'inclouen en aquesta llista, a més de referents actuals de la cançó d'autor com Maria Jaume, Gemma HumetJoan Colomo, Gerard Aledo, MazoniGuillem Ramisa, Lia Sampai, Sandra Bautista i Xarim Aresté, entre altres.



LA MÚSICA PER OMPLIR LES PLACES
Un centenar de les cançons per ballar i moure el cos al ritme del ska, la rumba, el pop-rock i el trap que omplen cada festa major. "Una lluna a l'aigua" de Txarango, "Rock'n'roll" d'Els Catarres, "Volcans" de Buhos, "Digues que faràs" de Pirat's Sound Sistema, "Sta guai" d'Oques Grasses, "Por la raja de tu falda" d'Estopa, i "Moving" de Macaco només són algunes de les millors cançons catalanes per cantar a ple pulmó.



PELS MÉS TRADICIONALS
"La cançó del lladre" -a càrrec de Jordi SavallFerran SavallMontserrat FiguerasArianna Savall i Pedro Estevan-, la versió d'El testament d'Amèlia" de Carola Ortiz, "La presó del rei de França" o "Els Segadors" són de les peces tradicionals que recull aquesta llista de reproducció. S'inclou també la música d'arrel de Pep Giemno 'Botifarra'Gato PérezArjauPeretCompanyia Elèctrica DarmaCorrandes Són CorrandesMarala Santi Arisa.



MÚSICA AMB ACCENT CATALÀ
Una llista on coincideixen els èxits catalans de sempre amb les novetats del 2021. Amb més de 1.700 seguidors i quasi 150 cançons, compta amb els nous senzills de SuuBethAriox, Joan Dausà, Blaumut, Manel, Oques GrassesRenaldo & Clara i The Tyets, així com amb els clàssics d'Els Catarres, Doctor Prats, Txarango, Joan Colomo, entre altres.



LES DONES DE L'ESCENA CATALANA
Més de 8 hores de cançons cantades, produïdes i interpretades per dones en una llista on visibilitzar la gran escena femenina catalana. Inclou temes de Sílvia Péres CruzMaria Arnal i Marcel BagésMagalí Sare i Sebastià GrisNúria GrahamPavvlaReïnaMaio, Elena Gadel, Beth, Judit Neddermann, Sara Roy i Suu, entre altres.



LA MÚSICA D'ARREL NO CATALANA
Els Països Catalans gaudeixen d'una gran varietat musical gràcies a les cultures que hi conviuen; la rumba, el flamenc o els ritmes llatins en són un exemple. Entre la música d'arrel no catalana, però feta aquí, Música Km.0 recull les propostes d'algunes de les cares més joves de l'escena, com per exemple, RosaliaLas Migas, Libérica, Yonki Love o Maruja Limón, i referents com Sabor de Gràcia, Estopa, Sílvia Pérez Cruz o Miguel Poveda.



ARA QUE VE NADAL...
Idoni per escoltar aquestes dates: 3 hores de clàssics nadalencs -"Fum fum fum", "Quan somrius", "Santa Nit", "Caga Tió" o "A Betlem me'n vull anar"-  amb les noves nadales més actuals com "Cap nen sense joguina", "El Nadal a Hawaii" de Rikus, "Torna a ser Nadal" de Macedònia o "El desembre congelat" de Judit i Meritxell Neddermann.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Apecat, MúsicaKm0.cat, actualitat, Paf

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.