FESTIVALS

La 30a edició de la Schubertíada, amb més concerts que mai

El festival de Vilabertran presenta un cartell que combina grans mestres amb joves talents

| 16/03/2022 a les 18:20h

Schubertíada
Schubertíada | Martí Artalejo
La Schubertíada celebra la 30a edició amb un cartell variat, nombroses novetats i més concerts que mai. El festival continua combinant la presentació de grans mestres amb joves talents oferint 23 concerts: 19 a Vilabertran, 1 a Castelló d'Empúries i 3 matinals a Vilajuïga. 

Així, durant la darrera quinzena d'agost, de l'11 al 28, l'Empordà reunirà grans mestres –habituals del certamen– com Matthias Goerne, Christoph Prégardien, Andrè Schuen o Juliane Banse, a més de joves talents com Konstantin Krimmel, Manuel Walser, Catriona Morison o Ema Nikolovska.

En l'àmbit instrumental cal destacar tres grans sonates per a piano de Mozart, que interpretaran, entre altres, el pianista Christian Blackshaw amb el Quartet Casals; la primera integral de les sonates i partites per a violí de Bach en mans de sis violinistes catalans; L'art de la fuga de Bach interpretada per un quartet de corda; i un homenatge al compositor rus Aleksandr Skriabin combinat amb obres mestres de Frederic Chopin. En el vessant de la cançó poètica s'hi podrà sentir des de Schubert fins a Brahms passant per compositors locals com Garreta o Toldrà.

LA SCHUBERTÍADA BARCELONINA
El 23 de març s'inicia, a més, una nova edició de la Schubertíada al Palau de la Música Catalana amb el debut del baríton Johannes Kammler, acompanyat per la pianista Akemi Murakami. El 26 de maig hi actuaran la mezzosoprano Catriona Morison amb Julius Drake i l'1 de juny Marta Mathéu i Francisco Poyato.
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Schubert, Actualitat, Schubertíada, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.