Festivals

Un Altaveu més per descobrir

Del 9 a l'11 de setembre, a Sant Boi del Llobregat, se celebrarà la 33a edició del festival Altaveu

El cicle s'engegarà amb els Premis Altaveu, on es reconeixeran artistes, entitats i iniciatives per la seva tasca

| 11/07/2022 a les 13:30h

Altaveu
Altaveu | Xavier Mercadé
Actuacions úniques i especials són les que conformen la programació de la 33a edició del festival santboienc. Enguany l'Altaveu, que se celebra del 9 a l'11 de setembre, torna amb més propostes per descobrir, sumant a la programació l'Altaveu Frontera, l'Altaveu +, Descobrint Altaveu i l'Altaveu en família. A més, com és de costum, el festival s'engegarà amb els Premis Altaveu, on es reconeixeran els artistes, les entitats i les iniciatives que han destacat durant aquest últim any al territori català. 

Dins de la programació principal, durant el segon cap de setmana de setembre, passaran per la ciutat Marcel Bagés i David Soler, que ens transportaran cinquanta anys enrere, per recordar un dels grans àlbums de Pink Floyd, The Dark Side of the Moon (Capitol Records, 1973); el duet empordanès b1n0, que presentarà els seus temes propis, com els recollits a bi (Hidden Track Records, 2022); i la cantant de jazz i música tradicional mallorquina Júlia Colom.
 
També, pujarà a l'escenari el cantant i teclista barceloní de Bremen, Gracià Pedro –amb el segon EP Avui és l'endemà (autoeditat, 2022)–; Grauwi amb Marta Cascales, que portaran una proposta musical càlida i cuidada, i el segon millor grup d'Espolla, La Ludwig Band –guanyador del Premi Enderrock 2022 de la Crítica al Millor disc de l'any per La mateixa sort (The Indian Runners, 2021)-. Tampoc faltaran les actuacions de Lagartija Nick, que homenatjarà la Generació del 27, German Salto, Th'booty Hunters i Papa Orbe i Los Científicos del Sabor.

 

ESCENA EMERGENT

Paral·lelament, el 9 i 10 de setembre, a la plaça de Sant Boi del Llobregat, s'acolliran les actuacions de les propostes emergents guanyadores del concurs l'Altaveu Frontera, que enguany han estat la barcelonina Crisbru –guardonada amb el Premi Èxit del Sona9 2021– i la banda del Vendrell Nerea Bassart Trio, que tindran l'oportunitat de formar part del marc del festival i presentar els seus treballs.
 
D'altra banda, l'11 de setembre a Can Torrens, s'oferirà la programació del Descobrint Frontera, on es conversarà i s'escoltarà el repertori musical de la cantant barcelonina Carlota Flâneur, amb el seu nou àlbum Uncertainly (Hidden Track Records, 2022), i de la jove cantautora del Lluçanès Mar Pujol, que presentarà el nou projecte que té entre mans.
 

MÉS ALTAVEU 

El festival no només vol ser un altaveu per als músics, sinó que també vol donar suport a tot allò que els envolta i ho fa amb l'Altaveu +: una programació formada per una gran varietat d'exposicions, activitats, tallers i converses, com la presentació Imatge i música del fotògraf Alberto García-Alix (del 6 al 24 de setembre), la fira del disc i del llibre musical (el 10 i 11 de setembre), i ponències del cantautor i productor Lalo López (Lalo MaloFundación Tony Manero) i del fundador de la revista musical Ruta 66, Ignasi Julià. També es podrà gaudir de dues sessions de cinema, on es projectaran els documentals L7: Pretend We're Dead (2016) i When You're Strange, A Film about the Doors (2009). Però aquí no acaba tot. Com sempre, també hi haurà una programació per a públic familiar, treballada amb el Col·lectiu Karxofarock de Sant Boi del Llobregat.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, altaveu frontera, actualiat, festivals d'estiu, festivals, Altaveu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.