Actualitat

Edicions Cal·lígraf reedita un poemari gairebé inèdit de Pau Riba

L'editorial publica 'Trànsit. Prosopopeia de la infància'

El poemari es va editar el 1985 i només se n'havia fet un tiratge de 50 exemplars

| 01/09/2022 a les 17:30h

Pau Riba l'any 2021
Pau Riba l'any 2021 | Juan Miguel Morales
Edicions Cal·lígraf ha reeditat el poemari gairebé inèdit Trànsit. Prosopopeia de la infància,  de Pau Riba, amb il·lustracions a llapis i gravats de Mercè Riba. L'obra, editada inicialment el 1985, només va comptar amb un tiratge de 50 exemplars signats i numerats pels mateixos autors i es va distribuir exclusivament per galeries d'art.

Per a idear el llibre, Pau i Mercè Riba es van inspirar en tres binomis de personatges fantàstics: els nans i els gegants, el cuc de la gana i l’àngel de la son, i el malèvol home del sac i la bondadosa rateta de les dents. Aquests personatges s'endinsen en un imaginari de fantasia i somnis que creen i dissipen temors a través dels relats dels adults, que permeten mostrar diferents lliçons de vida. 

Pau Riba, desaparegut el març d'enguany, va ser el més gran iconoclasta de la cançó catalana. Considerat un avançat a tots els moviments musicals, el músic palmesà va gestar discos fundacionals del rock en català com l'icònic doble àlbum Dioptria (Concèntric, 1970/1971) o Jo, la donya i el gripau (Edigsa, 1971).
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Mercè Riba, Trànsit, poemari, Pau Riba, actualitat, llibres

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.