actualitat

Hasél escriu per la llibertat d'expressió

El raper ha escrit una carta des del centre penitenciari de Ponent

El text s'ha compartit aquest vespre a la inauguració de l'exposició dels 100 anys de PEN Català al Palau Robert

Detenen el raper Pablo Hasél

| 08/09/2022 a les 20:00h

Pablo Hasél
Pablo Hasél
Avui s'ha inaugurat al Palau Robert l'exposició 'PEN Català. 100 anys protegint la llengua i la llibertat d'expressió', amb què se celebra el centenari de la plataforma. En el marc de la inauguració, s'ha llegit una carta del raper Pablo Hasél, que escrita des del centre penitenciari de Ponent on és pres, reivindica la llibertat d'expressió. 

"Ser un escriptor compromès amb la realitat (...) té un seriós risc en el règim espanyol", comença la carta, fent referència als "15 rapers sentenciats" a penes de presó des del 2019, entre els quals es troba el mateix Hasél. En el text, el músic critica les "presons infrahumanes" que omplen presos polítics, l'"assetjament inquisidor" de l'Estat, a través de l'Audiència Nacional -que compara amb el Tribunal del Orden Público franquista-, i arremet també contra la Consellera de Cultura del Govern català.

"Mai, en els últims 50 anys, aquí havien arribat tan lluny en la repressió contra un artista", es lamenta el raper davant la pena a la qual s'enfronta: "en una clara operació d'Estat, com a venjança per no doblegar-me davant la repressió i per terroritzar a la resta, continuen sumant-me anys de presó amb muntatges escandalosos". 

Hasél a més, lamenta la posició en què es troba ell, comparada amb la dels feixistes, que "gaudeixen de potents altaveus". "La llibertat d'expressió (...) és greument vulnerada, sistemàticament", clama el raper, que acaba la carta "cridant a l'organització contra la seva barbàrie, a denunciar aquestes agressions, i a lluitar per posar-los fi".
 
>>> Aquí pots descarregar el document <<<
 
100 ANYS LLUITANT PER LA LLIBERTAT
Nascut només un any més tard que el PEN Internacional de Londres, el PEN Català -actualment presidit per Laura Huerga (Raig Verd)- fa 100 que defensa la llibertat d'expressió, lluita per l'alliberament d'escriptors perseguits, i impulsa la projecció internacional de la literatura i els escriptors de parla catalana.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Palau Robert, Llibertat d’expressió, Pablo Hásel, Pablo Hasel, actualitat, PEN catala

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.