Verkami

La simbiosi ferreteriana de Meritxell Gené a Verkami

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seus seguidors

La cantautora ha iniciat un Verkami per poder dur a terme el seu nou disc en homenatge al poeta de Reus

Ismael Clark busca també suport econòmic per gravar i produir el quart treball

| 18/09/2022 a les 12:30h

Meritxell Gené
Meritxell Gené | Juan Miguel Morales
Article patrocinat per Verkami.

La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap a allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes.
 
L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.
 
Avui presentem dues noves propostes que es troben en plena campanya a Verkami: el nou treball de Meritxell GenéFerrater G., i el nou disc d'Ismael Clark.
 
La lletra "G" esdevé la gran pedra angular del nou disc de Meritxell Gené. ""G" de Gabriel, G de gosar gaudir, "G" de ginebra, "G" de gènere, "G" de geni, i punt", proclama la cantautora en la carta de presentació d'aquest nou projecte. D'aquesta manera, Gené homenatjarà en aquesta nova referència discogràfica el poeta Gabriel Ferreter -del qual enguany se celebra el centenari del seu naixement- a través de la musicació de tretze poemes de l'escriptor de Reus.


Per poder assumir tot el cost del projecte, Gené ha iniciat una campanya de suport econòmic a Verkami. La iniciativa, que busca costejar el procés de gravació, mescla i fabricació del disc, recompensarà tots els mecenes amb diferents recompenses com vinils, samarretes ferraterianes o concerts privats, entre altres, en funció de la quantitat aportada.
 
L'Ismael Inarejos és el nom que s'amaga rere l'àlies artístic d'Ismael Clark. Establert a Anglaterra, el músic va guanyar el 2013 el concurs All About The Song, i també va actuar com a artista convidat al programa de ràdio BBC Introducing. Ara, després d'haver gravat tres treballs amb altres campanyes de micromecenatge de Verkami, el músic santboià ja prepara el quart disc.
 

Per poder gravar l'àlbum i assumir la producció dels discos físics i la seva distribució des del Regne Unit, Clark ha tornat a confiar en Verkami. El músic recompensarà els mecenes, segons l'aportació feta al projecte, amb algun tipus d'obsequi: des del disc en físic i en vinil fins a un concert en privat, passant per la musicació de poemes i lletres o la visita a una sessió de gravació a l'estudi.
 
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, Actualitat, Verkami, Meritxell Gené

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.