Sona9

Aina Koda, Bigwé, Eloi Sayrach, Figa Flawas i Jovedry són els finalistes Sona9 2022

Només tres grups o cantants accediran a la final del 10 de novembre a la sala Salamandra de l'Hospitalet de Llobregat

Cinc TikTokers catalans faran un seguiment dels finalistes per a un programa especial del Sona9 que s'emetrà pel canal 33

El concurs està organitzat per Enderrock, Catalunya Ràdio-iCat, TV3 i la Generalitat de Catalunya, amb el patrocini d'Estrella Damm i el suport del Govern Balear, Generalitat Valenciana i Fundació SGAE

| 03/10/2022 a les 11:40h

Aina Koda, Bigwé, Eloi Sayrach, Figa Flawas i Jovedry
Aina Koda, Bigwé, Eloi Sayrach, Figa Flawas i Jovedry
Els cinc finalistes del concurs Sona9 2022 són el grup de neosoul i afropop Bigwé (Barcelona), el duet d’urban-pop Figa Flawas (Valls), la proposta indie-rap de Jovedry (Barcelona), la rapera Aina Koda (Polinyà de Xúquer) i el cantautor pop Eloi Sayrach (Barcelona). Per la seva part, s’han quedat a les portes d’accedir a la fase final, els altres tres artistes semifinalistes, Lenand (pop d'autor, Tarragona), Majava (pop-rock, Binissalem) i Subliminal (música urbana, Badalona).

La penúltima prova del concurs Sona9 serà l'enregistrament d’una cançó original als estudis Musiclan d'Avinyonet de Puigventós, amb producció de Joana Serrat, i una estada per preparar el directe, coordinada pel director d'escena de la Casa de la Música de l'Hospitalet de Llobregat, Abel Coll. En aquesta prova, els artistes elegits oferiran un showcase en format elèctric on, a més del seu repertori, hauran de musicar un poema i versionar i/o adaptar un tema en català.
 

LA FASE FINAL A TIKTOK

El Sona9 i la recentment creada fàbrica de creació digital La Fera faran un seguiment dels cinc finalistes del Sona9 a través de les xarxes socials de 5 destacats TikTokers catalans. L'humor valencià d'Apitxat, les garrotxines de Can Putades, la periodista cultural Clàudia Pérez i la jove Fiona Amargós seran el grup d'ambaixadors del Sona9 que seguirà el concurs a TikTok, complementat amb TikToker i locutora d’iCat Berta Aroca, que farà de comentarista de les diferents proves.

Les peces realitzades pels creadors audiovisuals seran difoses tant pels seus canals com per les xarxes del Sona9 i també es visualitzaran en un programa especial dedicat a la final del Sona9 2022, que s'emetrà pel 33 el mes de novembre. L'objectiu principal és associar l’escena musical emergent amb els nous creadors de continguts audiovisuals en català a través de nous llenguatges comunicatius.
 
 

ELS FINALISTES

AINA KODA (hip-hop, Polinyà de Xúquer)
L'artista valenciana és una de les raperes emergents amb més personalitat, reivindicativa i seductora.



BIGWÉ (funk – afropop, Barcelona)
La veu més soul del Sona9, Domènec Bis, d’origen camerunès i arrel catalana, omple amb la seva força interpretativa les cançons de Bigwé.



ELOI SAYRACH (pop d'autor, Barcelona)
Minimalista i metafísic, el cantautor pop barceloní Eloi Vallvé Sayrach és pura experimentació a l’hora de mostrar el seu univers sonor.



FIGA FLAWAS (urban pop, Valls)
Divertits i irreverents, el duet vallesà són pura adrenalina musical a través d’una fusió directa i ballable de música urbana i pop que arrasa a les xarxes.



JOVEDRY (Indie Rap, Barcelona)
Jove, independent, orgànic i amb un punt innocent, el quartet barceloní presenta un electro-pop urbà rapejat i original.


 

ELS PREMIS DEL SONA9

3 dels 5 grups seleccionats actuaran a la final del Sona9 del dijous 10 de novembre a la sala Salamandra de l'Hospitalet de Llobegat per accedir als següents premis:
 
Premi Sona9 > al millor grup del concurs:
• Enregistrament i edició digital d’un EP (4 cançons) als estudis Musiclan.
• Gravació d’un videoclip coordinat per Televisió de Catalunya.
• Signatura d’un contracte discogràfic amb la companyia pactada amb l’artista.
• Campanya de publicitat a TV3, Catalunya Ràdio i Enderrock amb el disc publicat.
• Gira de concerts als festivals FIM de Vila-seca, Acústica de Figueres, Mercat de Música Viva de Vic, La Mercè de Barcelona i al Capsa Music Festival de Tarragona.
• Accés a la radiofórmula d'iCat, un cop s'hagi publicat el disc.
• Portada i tema central de la revista Enderrock de l’agost del 2023 (Especial Sona9).

Premi Joventut > al segon classificat del concurs:
• Enregistrament i edició digital d’un single (2 cançons) als estudis Musiclan
• Gravació d’un videoclip coordinat per Televisió de Catalunya.
• Campanya de promoció als mitjans organitzadors del Sona9
• Material musical per valor de 600 €

Premi Cases de la Música > al tercer classificat del concurs:
• Programa Incubadora Musical, gestionat i coordinat per les Cases de la Música amb ajudes a la producció, gravació, gestió, assessorament i suport a la creació, valorat en 3.500€
• Campanya de promoció als mitjans organitzadors del Sona9.
• Material musical per valor de 600 €
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.