Cançó per cançó

'La vida és millor' de Roger Padrós, cançó per cançó

El polinyanenc, juntament amb Òscar Argemí, ha doblat tots els temes del disc en llenguatge de signes

Roger Padrós: «Als concursos de talents hi ha una competència entre artistes que no té gaire sentit»

| 18/11/2022 a les 15:30h

Roger Padrós
Roger Padrós | Xavi Martín
Roger Padrós és un cantautor i pianista en clara línia ascendent. Després de participar en el concurs de talents ‘La Voz’ el 2020, on va arribar a la final, el mes passat va estrenar l'àlbum La vida és millor (U98 Music), el seu primer treball en català. De les onze cançons del disc, destaca l'èxit que ha generat el senzill "Digue'm", que s'ha convertit en la cançó en català més punxada a les ràdios segons l'APECAT. "Arribar a un TOP1 és una barbaritat, és el reconeixement a una feina ben feta”, se n'orgulleix Padrós. El tema té més de 60 mil reproduccions a Spotify i 63 mil a YouTube i, pel cantautor, “aquest reconeixement m’assegura que la cançó és bona, i que la feina s’ha fet bé, i això em fa feliç".
 
Un mes i mig després de llançar el disc al mercat, el polinyanenc ha penjat tots els temes de La vida és millor amb llenguatge de signes a YouTube. “Hi ha un col·lectiu molt desfavorit en el món de la música i és el dels sords”, explica el cantautor. Per això, juntament amb l’intèrpret de la seva banda, Òscar Argemí, han doblat les cançons perquè “qualsevol persona amb aquesta dificultat o diversitat funcional pugui accedir perfectament al nostre art i pugui gaudir també de la feina que hem fet”. Repassem amb Roger Padrós cada una de les cançons que conformen el disc, amb el seu corresponent videolyric en llengua de signes.

1. "0"
"Aquest va ser l'últim tema a entrar en la llista definitiva del disc. El vaig gravar jo a l'estudi amb en Marc Furnance, que és el meu baixista, i va néixer en forma de poema perquè necessitava una introducció per a l'àlbum. "0", on parlo de la sensació d'estar a casa i començar a escriure, em donava aquesta darrera peça del puzle. És el tema més ambigu de tots, perquè exploro la sensació creativa amb la idea que dins meu hi ha una veu, que és el que em fa persona, em fa humà, em fa art, em fa creatiu i em fa ser-hi."


2. "Ferides"
"Un té complexes, dubtes, pors, inseguretats..., però aquestes cicatrius, que sempre hi són, han estat i seran, s'han d'estimar. Hem d'entendre que aquestes ferides, que poden arribar a ser boniques, formen part de nosaltres i ens fan tal com som".

 
3. "Tornar"
“Aquesta cançó comença amb el vers "valent alces el vol" i es connecta així amb el tema anterior. Tracta, precisament, sobre alçar el vol en aquest món. Va ser l'última cançó que vaig compondre i la primera que vaig escriure amb un contracte discogràfic sobre la taula. Feia temps que feia cançons, però vaig tenir cert bloqueig creatiu perquè era la primera vegada que tenia una pressió real per escriure, perquè n'havia fet la meva professió. Per això el tema parla de ser valent, de sortir fora i tornar als orígens, al piano, a casa."

 
4. "Canción sin nombre"
"En aquest tema parlo de la idea que hi ha un fil vermell que ens connecta amb el nostre destí, meta o allò que és natural en nosaltres. Volia expressar que, per molt que vulguis rebutjar una cosa i enganyar-te, segueix formant part de tu mateix. Vaig tenir una crisi i vaig voler deixar de banda la música i vaig fer aquest tema com un recordatori que la música, en realitat, forma part de mi."


5. "Tòxic"
"Aquest tema no neix de cap experiència vital meva, sinó per experimentar musicalment. Teníem ganes de fer una cosa més dels anys 80, que sonés una mica més com Dua Lipa The Weekend. És una cançó de desamor, però aporta frescor i color a l'àlbum."


6. "Segundos"
"Juntament amb les cançons "Tòxic" i "Rimas" formen un grup de cançons d'amor i desamor. "Segundos" busca una estètica més R'n'B, i tracta una experiència vital. És un tema que ens agrada molt tocar en directe, perquè dona molt joc de colors, i quan fem jams amb els músics sempre la fem.


7. "Rimas"
"És una balada on predomina el piano. Per a mi, té una sensibilitat molt guai, amb una roda harmònica molt bonica per parlar d'una experiència pròpia. M'agrada especialment cantar-la en directe, perquè és d'aquells temes que són gustosos d'interpretar".


8. "Aire"
"És el tercer senzill i crec que és un dels temes més frescos i potents de l'àlbum. Vam fer el tema amb en Jan Aygua, i va ser així com es va guanyar la meva confiança com a productor. És un tema que resumeix la sensació del que ha sigut aquest àlbum: respirar aire fresc i parlar-me a mi mateix, i a la gent que m'envolta, amb afecte. És una cançó que parla de volar, de deixar-se de merdes, i somriure. La vida és preciosa."


9. "Digue’m"
"El single d'aquest disc, "Digue'm", és un dels primers temes que vaig escriure d'aquest àlbum. És el petit himne que tenim amb la gent que sempre ha vingut als concerts. Parla de fer camí, amb la gent que estimes i amb tu mateix, sabent que per molts cops que te la fotis, que t'equivoquis i que fallis, acabaràs arribant. "Digue'm" és seguir sense destí, és agafar de la mà a aquella persona que estimes i tirar endavant perquè junts sempre són més forts."


10. "Amb tu"
"Per mi, és un dels millors temes de l'àlbum. La lletra és un text preciós que va fer Irene Garrido, la meva directora artística. Vaig preguntar-li si la podia musicar, i em va sortir aquesta cançó. Per mi, "Amb tu" és un "t'estimo" des de la forma més sana d'entendre l'amor; representa la sensibilitat més pura. És estimar des de la llibertat."


11. "La vida és millor"
"M'agrada presentar els dos últims temes junts perquè acaben dient: "Amb tu, la vida és millor", que és una mica el missatge d'aquest àlbum. És l'únic tema que està en tercera persona de l'àlbum i per mi és la conclusió de tot el que volia cantar, explicar i fer arribar a la gent que m'escoltés. Aquest tema tracta de triar-se a un mateix. La manera més sana de mostrar-se al món és tal com ets. Per mi és una cloenda del disc que recull totes les cançons, des d'estimar lliure fins a estimar les ferides i triar la gent que vols. Tot això junt et construeix com a persona i fa que la vida sigui millor. Aquesta cançó és una oda a la vida des dels llocs positius, però també els negatius."

Especial: Cançó per cançó
Arxivat a: Enderrock, Roger Padrós, cançó per cançó, la vida és millor

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.