Bläue, Defelpa, La Iaia, Joan Dausà i els Tipus d'Interès i Pulpopop finalistes del Sona 9 2010

| 04/10/2010 a les 07:00h

El jurat del desè concurs de maquetes Sona 9 –edició 2010– ha elegit les cinc bandes que passaran a la fase final del certamen: Bläue (rock, Barcelona), Defelpa (pop, Barcelona), La Iaia (pop-folk, Vic), Joan Dausà i Els Tipus d’Interès (pop-rock, Barcelona) i Pulpopop (pop, La Cellera i Sarrià de Ter).
La decisió s’ha pres després d’analitzar els concerts celebrats durant el mes de setembre al festival Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic i el BAM de les Festes de la Mercè de Barcelona on els nou grups semifinalistes van realitzar les proves que consistien en versionar un tema català i musicar un poema. El jurat del Sona 9 està format per periodistes musicals d’iCat fm, Televisió de Catalunya, Ritmes.cat i la revista Enderrock.
En la fase final del Sona 9 2010, els cinc grups elegits oferiran un concert acústic a iCat fm –que s’emetran cada diumenge a partir de les 21 hores, durant el mes d’octubre, dins el programa Sona 9 – i enregistraran una cançó als estudis Bucbonera Records de Caldes de Montbui. Aquestes proves tindran la supervisió i l'asessorament del cantant, músic i productor Miqui Puig. Posteriorment, el jurat valorarà i decidirà els tres grups finalistes que actuaran el 9 de novembre a la final del concurs a la sala Bikini de Barcelona.

GALA 10 ANYS - SONA 9 La gala del Sona 9 2010 tindrà un fi de festa especial per celebrar el desè aniversari del concurs de maquetes. Es farà un repàs a les cançons més representatives de la dècada sorgides del concurs i hi participaran els artistes i grups més destacats de la història del certamen. A més, el grup barceloní Mine!, guanyador de l’edició del 2009, presentarà oficialment el seu disc Un brindis pel nen androide (Música Global, 2010).Els grups i cantants que ja han confirmat la seva pressència a la festa dels 10è aniversari del Sona 9 són: Manel, The Gruixut’s, Miquel Abras, Rauxa, Ix!, Bikimel, Rosa-Luxemburg, Relk, Quim Vila i Sanpedro. L’entrada per aquest concert serà lliure amb invitació (per a majors de 16 anys), i es podrà recollir a partir del 25 d’octubre a Enderrock (Muntaner 477, Barcelona) i a iCat fm (Diagonal 614, Barcelona). El Sona 9 és el concurs més important per a la promoció de la música en català i està organitzat per iCat fm, Televisió de Catalunya, Ritmes.cat, el Grup Enderrock, a més dels Departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Arxivat a: Sona9