Quina nit!

La gala dels Premis Enderrock reuneix 1.500 persones

| 15/03/2011 a les 03:33h

Més de 1.500 persones han assistit a la desena Gala d’entrega dels Premis Enderrock a la sala Artèria de Barcelona. Enderrock TV us ofereix un reportatge amb les interioritats de la festa.


Una nodrida representació del món musical i cultural del país ha estat present en una festa que és un reconeixement als millors treballs i propostes musicals de l’any. Entre els guardonats hi ha hagut Mishima i Els Pets, els millors grups de l’any per la crítica i el públic respectivament, i Sanjosex, que s’ha endut el reconeixement de votació popular i de la premsa musical en la categoria de cançó.
A la nit Enderrock hi han actuat Els Pets, Mishima, Sanjosex, La Iaia, Kaulakau + Miguel Fernández i Biel Ballester Trio. Els Premis Enderrock es concedeixen des de fa 17 anys –tot i que aquesta és la desena edició de la gala– i els escullen tant la crítica musical com els lectors de la publicació: enguany s'ha comptabilitzat la xifra rècord de més de 15.000 votacions, repartides entre les diverses categories de pop-rock, cançó, folk i jazz. Aquest 2011, els Premis també han deixat el seu emplaçament històric, la sala Bikini de Barcelona, i s'han traslladat al Paral·lel, a la sala Artèria.
Lluís Gendrau, editor del Grup Enderrock, ha explicat: “Els Premis Enderrock no serien possibles sense els bons músics del país i els lectors fidels de la revista", i ha destacat com a quelcom propi “d’un país normal” el fet que els Premis reconeguin “les noves generacions de músics i alhora reivindiquin els clàssics”. “Tenim una matèria primera de qualitat i un públic entregat. Els mitjans i les institucions han d’aprofitar l’oportunitat”, ha dit Gendrau, que ha acabat constatant que “la gent de la cultura no volem ni podem permetre més retallades”.
Els Premis Enderrock de la música catalana tenen el suport de la Generalitat de Catalunya, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (ConCa), l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) i l’Associació de Productors i Editors Discogràfics i Videogràfics de Catalunya (APECAT), i té el patrocini de Cervesa DAMM i de la Fundació Autor de la SGAE. La gala es podrà seguir en directe a través del programa Cabaret Elèctric d’iCat FM i de l'etiqueta #PremisEDR a Twitter, que ha estat trending topic a nivell de l'Estat espanyol durant tota la vetllada.

Arxivat a: Premis Enderrock 2011