Relk busca mecenes

El grup d'Arenys de Munt finança el seu nou disc mitjançant el 'crowdfunding'

| 05/04/2011 a les 07:00h

Són temps de crisi i cal buscar noves vies per finançar els projectes musicals. Un exemple d'això és el grup d'Arenys de Munt Relk, que està finançant l'edició del seu tercer disc, Gran esperança del propi no-res, a través de la web de micromecenatge Verkami. 



Verkami és una plataforma de crowdfunding o micromecenatge nascuda a Mataró, que ofereix una alternativa de finançament als projectes dels creadors amb la suma d'aportacions individuals i amb l'ajuda i complicitat del seu públic i la seva comunitat. Relk necessiten 2.500 euros per finançar l'edició del seu tercer treball. Durant els propers quaranta dies, i a través de Verkami, tothom que ho vulgui podrà fer les seves aportacions de mecenatge, de quantitat diversa i a mesura de totes les butxaques (des de 15 fins a 500 euros) fins que Relk aconsegueixi o superi la quantitat marcada. En cas que el grup arenyenc iguali o superi la xifra marcada en el període estipulat, les aportacions es faran efectives. Si no ho supera, les aportacions resten a les butxaques (i comptes corrents) dels mecenes. A canvi de cada aportació, el grup ofereix diverses compensacions exclusives per als seus finançadors, que van des d'un CD signat pels components de la formació fins a un concert particular per a un màxim de vint persones.
Relk no són l'únic grup català que s'ha acollit a Verkami per finançar la seva proposta. Al grup de l'Anoia Faèrica, per exemple, li resten només dotze dies per completar el total de capital que necessiten per al seu segon disc. El grup necessita un total de 1.400 euros i de moment n'ha reunit 1.180. El col·lectiu musical i artístic Compartir Dóna Gustet ha aconseguit més de 8.600 euros per finançar el seu nou projecte, l'Arròs Movie, a través de Verkami.
Gran esperança del propi no-res es troba en aquest moment a l'última fase de producció. En paraules de Jordi Bilbeny, poeta i lletrista de Relk, les cançons del nou treball "són una prosa poètica ja passada a vers, que intenta reflexionar sobre la frustració, l'abatiment, el desencís profund, la desesperació, la depressió i el dolor paralitzant". "És un viatge al fons negre del pou de cadascú en els moments més difícils per cercar-hi llum, per cercar-hi esperança", explica Bilbeny. El grup editarà el seu nou disc en format CD i també en format vinil. Actualment la gravació està en fase de mescles, i esperen tenir-lo enllestit pels volts de Sant Joan.

Arxivat a: Sons de la mediterrània