Tornen U-Tòpics

Els igualadins pujaran de nou a l'escenari durant una nit: la del dissabte 1 d'octubre

| 21/09/2011 a les 06:59h

Va ser un grup de pop independent que va fer un parell de discos a la primera onada del nou rock català i va abandonar l'escena sense fer soroll a la meitat dels anys 90. Els seus orígens eren el blues i grups com Cotó Fluix, però no va ser fins al juny de 1989 que es va consolidar la primera formació amb aquest nom, de la mà de David Berenguer i Toni Llena. El proper 1 d'octubre actuaran al Festival del Rec d'Igualada: U-Tòpics tornen a l'escenari per una nit.


Els U-Tòpics van irrompre al mercat discogràfic l'any 1990, amb un disc homònim editat per DiscMedi. Guitarres nervioses, una veu femenina i agressiva i unes lletres tristes a cops fredes com el glaç. Dos anys més tard van editar El cop que vingui (DiscMedi, 1992), i dos anys més tard, el 1994, les actuacions ja eren escasses i el grup va anar desapareixent.
Ara U-Tòpics tornen a reunir-se. Serà el proper 1 d'octubre al Festival del Rec d'Igualada: un acte organitzat per l'associació d'Amics i Amigues del Rec, que treballa per a la recuperació i rehabilitació d'aquest barri igualadí. Serà en una jornada que s'engegarà amb tallers, vermut i concert a partir de les 17 h. Hi actuaran Last Flight to Chicago, Kork, Fraktal, 777, Day-Dream i finalment, passada mitjanit, arribarà el retorn d'U-Tòpics.

[youtube]www.youtube.com/watch?v=EFJgmimcZtM[/youtube]
Arxivat a: Enderrock