Els Amics aconsegueixen el disc d'or

Han venut 30.000 còpies de 'Bed & Breakfast' i preparen el nou disc per al 2012

| 27/09/2011 a les 10:15h
Arxivat a: Enderrock
Els Amics de les Arts estan d'enhorabona: han assolit les 30.000 còpies venudes del disc Bed & Breakfast (Nómada 57 / DiscMedi, 2009). El segell DiscMedi farà el lliurament del disc d'or al grup mentre el quartet prepara les cançons d'un nou treball que veurà la llum a principi del 2012. Joan Enric Barceló ens explica com han rebut aquesta bona nova.


"És una injecció de força total per fer el nou disc. Des del directe al Palau que no tocàvem a Catalunya, i des del maig que no ens enfilàvem a cap escenari. Hem estat molt de temps nosaltres quatre al local, pencant, i una mica aïllats de com anava respirant el disc –explica Joan Enric Barceló–. Vèiem que el treball seguia tenint vida després de la gira."
El guardó per haver venut 30.000 còpies de Bed & Breakfast (tal com el grup ha explicat al seu blog) arriba en un moment molt bo: "És com renovar i veure que hi ha gent a qui li ha agrada i que ara està esperant el proper disc amb ganes". A més, el grup també ha obtingut el premi Impala que atorga l’Associació Europea de Companyies Discogràfiques Independents a totes les formacions que superen la xifra de 20.000 discos venuts.
Aquest estiu Els Amics de les Arts han pogut fer vacances (l'any passat la gira de presentació del disc no els va permetre descansar), però des del passat febrer que tenen la vista posada en el proper disc: "L'avantatge és que teníem coses fetes que vam preparar durant la gira. És un temps molt útil per fer cançons: vam recollir idees i en acabar la gira les vam posar en comú, vam començar a jugar. Durant aquests mesos hem fet moltes estades fora: hem agafat i hem marxat tots quatre sols a una casa a la muntanya, i durant quatre o cinc dies, sense internet i sense televisió i sense res, només anàvem tocant. L'última concentració la vam fer ja amb la resta de la banda, en Pol Cruells i en Ramon Aragall, baix i bateria, per consolidar les idees. I ara ens trobem que tenim cançons. No hem tancat la barraca, però en tenim i ara cal acabar-les de polir: sabem quines cartes tenim i ara hem de mirar com les vestim", explica Barceló.
Abans que s'acabi l'any el grup enregistrarà les noves cançons que a principi del 2012 es convertiran en el seu nou i esperat disc.