Els Catarres, a la portada de l'Enderrock

El grup protagonitza el número d'octubre de la revista

| 11/10/2011 a les 15:00h

Els Catarres, autors de la popular cançó “Jenifer”, són els protagonistes de la portada de l’Enderrock del mes d’octubre. La revista mostra el grup en una faceta inèdita, a través d’una sessió de fotos realitzada en una pedrera pròxima a Aiguafreda, localitat originària de la banda.


El trio format per Èric Vergés, Jan Riera i Roser Cruells ha esdevingut molt popular arran de la cançó “Jenifer”, el videoclip de la qual ja ha tingut més d’un milió de visites a YouTube.
Els Catarres han esdevingut un autèntic fenomen social, han realitzat desenes de concerts arreu del territori i fins i tot el mateix expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha posat la cançó “Jenifer” com un exemple d’integració. El grup, que està enllestint el seu disc de debut oficial, Cançons 2011, apareix a la portada després del seu pas pel concurs Sona 9, que ha hagut d’abandonar per l’afonia del cantant Èric Vergés. La banda, però, estarà recuperada per presentar abans de final d’any les seves noves cançons.
A l'entrevista que publica l'Enderrock d'octubre, Els Catarres reflexionen sobre l'èxit de la cançó "Jenifer" i tot el que l'ha envoltat. "És millor ser un grup d'un sol èxit que no de cap. Si ho ets, passa-t'ho bé mentre duri", reflexionen. El grup afirma: "Els Catarres era el primer grup que muntàvem amb el qual no preteníem triomfar".
A més a més, Els Catarres també actuaran el proper mes de novembre en el marc del Circuit Folc. Seran quatre concerts: al Cafè Slàvia de les Borges Blanques (4 de novembre, compartint cartell amb Tazzuff), a la Fira Mediterrània de Manresa (6 de novembre), al CAT de Gràcia (17 de novembre, compartint cartell amb Xavier Baró) i a Ripoll (9 de desembre, compartint cartell amb Tazzuff i Terratombats).

EP de La Iaia i Rockcol·lecció de Núria Feliu
La revista d’octubre també inclou un EP amb un avançament del disc Les ratlles del banyador (Música Global, 2011) de La iaia. L’EP inclou quatre temes (“Ella cus”, “Explosió”, “Jo vull ser la meva iaia”, “L’home que passa” i “La platja”) i és el tastet del disc de debut d’un dels grups amb més projecció del pop-folk català. A l’Enderrock 192 també hi podem trobar un Rockcol·lecció dedicat a Núria Feliu, que aquest mes d’octubre celebra cinquanta anys de carrera artística i el seu setantè aniversari. És una completa biografia il·lustrada, amb un recull d’imatges històriques, una entrevista en profunditat i una discografia comentada. La cantant de Sants repassa la seva trajectòria en un moment de gran vitalitat personal i artística.

Entrevista a la Companyia Elèctrica Dharma

L’Enderrock també inclou una entrevista a la Companyia Elèctrica Dharma, que el 24 d’octubre realitza el seu últim concert abans d’aturar l’activitat artística en el marc del cicle BandAutors al Palau de la Música Catalana. La revista també inclou un recordatori d’Ia Clua, un reportatge fotogràfic sobre els tres concerts de Sopa de Cabra al Palau Sant Jordi i un reportatge sobre el musical Cop de Rock.


Arxivat a: Enderrock