Ix! es mullen

Enderrock.cat avança en exclusiva "Immersió", el nou senzill del grup

| 26/10/2011 a les 07:00h

"Tenim un grup que pretén ser més poètic que polític, però arriba un moment en què t'has de mullar. Tothom ha de dir la seva. I els músics també." David Mullor, cantant d'Ix!, presenta així el tema "Immersió", que dóna títol al que serà el seu tercer treball i que va ser escrit arran de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre la immersió lingüística. El grup avança en exclusiva amb Enderrock.cat aquesta cançó, amb un muntatge audiovisual obra del realitzador Lluís Danés.


"Immersió" serà el senzill d'un nou disc que comencen a gravar el proper dilluns i que volen finançar a través de la plataforma de micromecenatge Verkami. De moment han recaptat 2.000 euros en poc més de quinze dies, però en necessiten 5.000 per assolir els seus objectius de finançament. A través d'aquesta plataforma web, tothom que ho vulgui pot invertir en el nou treball dels Ix! a canvi d'una recompensa: des d'un CD signat fins a un concert privat.
David Mullor explica: "La primera vegada que vam sentir a parlar de Verkami vam al·lucinar. Per fi es muntava a casa una plataforma alternativa, fàcil i moderna que llegia a la perfecció la necessitat real dels creadors fent-ne partícip la gent. Massa vegades el finançament de projectes culturals depèn únicament de les institucions. Ara ja no cal que només sigui així, i això és un alliberament".
Els Ix! es tanquen a partir de la setmana que ve als seus estudis per enregistrar la totalitat de les cançons que formaran part d'Immersió. El disc veurà la llum a través de Gat Records, el seu propi segell, el mes de febrer del 2012. "Aquest àlbum mostra uns Ix! sense embuts, més directes en la composició musical, més compromesos amb l'actualitat cultural i més clars i lluminosos que mai", expliquen. Tot això sense perdre la part onírica que caracteritza el grup: diversitat de textures, atreviment i qualitat marca de la casa.
Abans d'entrar a l'estudi de gravació, Ix! faran un concert solidari aquest dissabte 29 d'octubre a les 9 del vespre a Canet de Mar, organitzat per la associació La Medusa, que es dedica a portar ambulàncies a Burkina Faso. "El concert ens servirà com a banc de proves dos dies abans d'anar a estudi. Hi  avançarem en directe la major part del nou disc."

Arxivat a: Enderrock