Bon dIA, lluna

Músics i amics del recentment desaparegut Ia Clua l'homenatgen avui a Luz de Gas

| 04/11/2011 a les 12:00h

El passat 13 de setembre moria als 60 anys el músic i cantant Ia Clua, membre del mític duet Ia i Batiste. Avui una bona colla de músics i amics es reuniran per homenatjar-lo a la sala Luz de Gas de Barcelona, en el marc d'un concert que han titulat Bon dIA lluna, un títol inspirat en la cançó d'Ia-Batiste "Bon dia lluna". Hi sonaran cançons de totes les èpoques d'Ia Clua i passaran per l'escenari músics com Jordi Batiste, Maria Cinta, Pau Riba, Max Sunyer i Joan Manuel Serrat. El concert serà presentat per Guillermina Motta i té el suport de la SGAE.


A l’acte hi participaran artistes com Jordi Batiste, Maria Cinta, Laia Porta, Miquel Plana, Pau Riba, Carles Flavià, Joan Manel Serrat, Max Sunyer, Josep Mas 'Kitflus', Santi Arisa, Jordi Clua, Manel Joseph i Pep Sala, entre altres. En el marc del concert s'interpretarà cançons de tota la trajectòria d'Ia Clua, des del seu inici amb el trio Dos + Un fins a la seva obra amb Ia-Batiste i les seves cançons en solitari com a Moto Clua.
Ia Clua va ser un geni creatiu, i el seu duet amb Jordi Batiste va marcar el so del primer pop català dels setanta. A cavall de la música progressiva i l'ona laietana, basaven la seva força en el poder de les veus –a Ia Clua se'l va comparar amb Sting– i en la capacitat compositiva. L'obra de la dècada dels setanta d'Ia-Batiste, Un gran dia i Chichonera's Cat, són dos treballs excepcionals i són considerats dos dels millors discos de la música catalana.


Arxivat a: Enderrock