El futur de Sopa

El making of del DVD 'El Retorn' acaba amb declaracions de Thió: "Sí, hi haurà més Sopa de Cabra"

| 13/12/2011 a les 13:15h

Avui era el primer cop que els membres de Sopa de Cabra es veien les cares després del darrer concert al Fontajau de Girona. Ha estat en la presentació d'El Retorn, i abans de començar la ronda de preguntes dels periodistes, Josep Thió ha volgut especificar que no han pogut trobar-se ni fer plans, i que per tant el futur de Sopa encara és un interrogant. El making of del DVD que han presentat deixa les portes obertes al retorn.


El Retorn (Warner / Música Global) és un disc doble amb 25 cançons enregistrades en els tres Palaus Sant Jordi que Sopa de Cabra van fer el passat mes de setembre, mesclades per Xarim Aresté. Es tracta del cinquè disc en directe dels gironins, després de Ben endins (Salseta Discos, 1991), La nit dels anys (Música Global, 1997), Bona nit, malparits (Música Global, 2002) i El llarg viatge (Música Global, 2003). La tria musical ha volgut doncs ser fidel a les cançons més emblemàtiques de la banda, però també incloure'n altres que no havien estat mai enregistrades en directe.
Pel que fa al DVD, conté el primer concert al Palau Sant Jordi, el 9 de setembre del 2011, amb un total de 22 cançons. A més, als extres hi ha un making of obra de la productora SantaMandra (amb la producció de Lluís Danés, encarregat també de l'escenografia d'aquesta gira de retorn) amb declaracions dels membres del grup preses a l'últim concert de la gira, al Palau Fontajau de Girona; entrevistes en un moment d'eufòria on Gerard Quintana explica que després d'un mes de setembre tan emocionant, "desaparèixer a la francesa i no tornar és de mala educació". El final del documental se centra en les paraules de Josep Thió: "És el final d'aquest setembre vertiginós, però no crec que sigui un final de res més", i afegeix "sí, hi haurà més Sopa de Cabra". Tot i això, avui Thió ha volgut especificar que eren unes declaracions fetes en un moment d'eufòria i que encara no s'han pogut retrobar per parlar del possible futur del grup, de manera que encara no saben quins són els seus plans de futur. Tot i això, han especificat que si hi hagués continuïtat en el projecte, només el podrien encarar proposant-se temes nous per defensar.

Un llibre
per al 2012
Gerard Quintana està preparant un llibre que està previst que s'editi al març del 2012 i que es basa en la seva experiència personal durant l'intens mes de setembre del 2011. El cantant de Sopa de Cabra explicarà en primera persona com ha viscut aquest retorn amb les anotacions que va anar prenent al llarg de la gira.

Justícia històrica
?
La presentació d'El Retorn (Música Global / Warner) s'ha celebrat al Museu de la Xocolata de Barcelona, i Gerard Quintana ha citat l'article de Gemma Ruiz a la secció Destrio del número 193 de la revista Enderrock (el podreu llegir aquí) per explicar que durant anys ser seguidor de Sopa de Cabra no era cool, i que aquest retorn potser ha servit per tornar a dibuixar al mapa la realitat i importància del grup.


Arxivat a: Enderrock