Tornen Els Miralls de Dylan

Gerard Quintana i Jordi Batiste presenten "Tornarem a ser lliures"

| 18/04/2012 a les 07:00h

Els Miralls de Dylan, el projecte que va reunir Jordi Batiste i Gerard Quintana al voltant de les cançons de Bob Dylan, tindrà un tercer episodi. Els dos músics ho estan difonent a través de punts de llibre. El nou espectacle es dirà Tornarem a ser lliures, i ja se'n pot veure un videoclip.


"Ara que has fet el pas, pots seguir decidint si vols fer aquest camí que comença aquí, de la mà d'unes cançons que han sabut aturar el temps i ser un mirall dels nostres dies." Aquesta és la frase que rep per correu electrònic tothom que s'inscriu al web Els Miralls de Dylan, on s'avança que Gerard Quintana i Jordi Batiste preparen un nou espectacle d'Els miralls de Dylan.
El videoclip de presentació és una relectura d'"I Shall Be Released" ("Tornaré a ser lliure"), la cançó que Sopa de Cabra va versionar al disc Al·lucinosi (BMG-Ariola, 1994), i ja es pot veure registrant-se al web citat.
Quintana i Batiste van enregistrar aquesta cançó el 4 d'abril passat al cim del Turó de la Rovira de Barcelona, amb la ciutat als peus, a l'espai ocupat per les restes d'una bateria antiaèria de la Guerra Civil i de barraques que recentment s'han conservat com un espai de memòria.
Els dos músics, que sempre han tingut clar que tard o d'hora reemprendrien el projecte al voltant de Dylan, consideren que els temps actuals fan especialment vigents moltes de les composicions del músic de Minnesota, de qui aquesta primavera es compleix el cinquantè aniversari del primer disc.
"Estem triant aquelles cançons que ens semblen més actuals, no només del Dylan protesta sinó de totes les èpoques –avança Quintana–. N'hi ha moltes que semblen escrites fa cinc minuts."
El número de maig d'Enderrock oferirà una entrevista amb Quintana i Batiste i un reportatge sobre la influència dylaniana en la música catalana.

Aquest és el punt de llibre per començar a descobrir el tercer episodi d'Els Miralls de Dylan:
Foto: Juan Miguel Morales
Arxivat a: Sons de la mediterrània