Quan Delên xerra amb els ulls

La formació trenca un silenci de tres anys amb el seu segon àlbum, 'Bonanova'

| 28/05/2012 a les 15:00h

Amb Jaume Pla (Mazoni) a la producció, Delên treuen a la llum Bonanova (Música Global, 2012), un àlbum que desemboira el cor de la quotidianitat. Quim Torres i Len Mesquida homenatgen Menorca i el retorn a casa.


Delên
és un univers sonor on es conjuguen escenes quotidianes amb músiques còsmiques. És el projecte encapçalat i format per Quim Torres i Len Mesquida, uns expedicionaris musicals que busquen sota la terra, en els paisatges i en la roba estesa la inspiració per als temes d'una senzillesa elegant i pura.
Després d'haver publicat el primer disc, anomenat precisament Sa roba estesa (Música Global, 2009), els dos de Delên van deixar la Menorca on van néixer per aterrar a l'Empordà, on han restat alimentant-se d'atmosferes durant una temporada.
Després del llarg silenci de tres anys, Torres i Mesquida han tornat a Menorca i s'han tancat a l'estudi acompanyats d'un bon equip de músics dirigits per Jaume Pla (Mazoni), i ara tornen a la càrrega amb Bonanova (Música Global, 2012). I el treball no és només un disc de pop baleàric amb tocs intimistes d'indie-folk, és molt més que això, és la reconversió d'un sistema elèctric (tal com mostren al disseny de la portada de l'àlbum), les cases (que trobem a la contraportada) convertides en llars on els passadissos s'omplen de quadres amb escenes corrents que la sensibilitat vocal dels dos músics, i una habilitat lletrística amb tocs matèrics alhora que fugissers.
L'àlbum consta de 12 cançons que descriuen la casa de pagès erigida entre els núvols del camp de Ciutadella, que a més d'un lloc per a la inspiració és l'espai on han enregisrat i produït aquest asegon disc.
Jaume Pla (Mazoni) ha arranjat les cançons amb tocs preciosistes, alimentant de cordes temes com ''Moix de finestra'' o ''Ets amelters'', que contrasten amb l'electricitat de guitarres en cançons com ''Dunes artificials'' o ''Fa moltes hores''. Els músics que han acompanyat  Delên a Bonanova (Música Global, 2012) han estat Aitor Arriaran (guitarra elèctrica), Joan Torres (baix), Pau Marquès (violoncel) i Dani Benejam (bateria).
''Quan xerres amb ets ulls'' és la carta de presentació del disc, que ens fa viure en primera persona la possibiitat de compartir retalls d'una vida màgicament quotidiana.
Podeu trobar més informació de Delên al seu espai web.

Arxivat a: Enderrock