Jordi Camell toca Pau Casals

El pianista Jordi Camell estrena la integral per a piano de Pau Casals

| 20/07/2012 a les 14:59h

Pau Casals és més conegut en el seu vessant d'intèrpret de violoncel que en les seves aportacions compositives en el camp del piano. Jordi Camell està duent a terme una tasca de difusió de l'obra pianística de Casals.


Aquest dissabte es podrà escoltar, dins el Festival Internacional de Música Pau Casals, la integral per a piano del músic català més internacional. A ell es deu la manera com toquen avui els violoncel·listes i l'Himne a les Nacions Unides, però avui la majoria de la seva obra encara és inèdita. Entre el seu repertori destaquen composicions per a piano, violoncel i piano, sardanes, quartets, quintets i sonates. De l'obra vocal cal ressaltar peces per a veu i piano, cor mixt, cor masculí, cor femení, veu i orquestra.

Jordi Camell
va néixer a Llorenç del Penedès, molt a prop d'on va néixer Casals, i ha revisat els manuscrits per a l'edició de la integral de l'obra pianística del mestre que ha anat a càrrec de l'Editorial Boileau. Al concert es podran escoltar tretze peces com Dues cançons de bressol, Tres sardanes, Quatre romances sense paraules o Tres preludis orgànics, entre altres. El concert serà dissabte dia 21, a les 22 h a l'Auditori del Vendrell.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz