Les xifres musicals del 2011

Grup Enderrock i ARC presenten l’Anuari de la Música 2012 amb les dades de la indústria musical catalana

| 25/07/2012 a les 07:00h

L’Anuari de la Música 2012, que promouen conjuntament el Grup Enderrock i l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC), es presenta avui en roda de premsa a la seu de la SGAE de Barcelona a les 11 h. Aquest estudi es farà públic amb la presència de representants de tots els sectors i entitats musicals catalanes i de les diverses administracions. L’Anuari ofereix un balanç anual amb anàlisis, estadístiques, articles de valoració i d'opinió amb gràfics i rànquings complementats amb articles d’opinió i entrevistes amb les veus més representatives del sector i dels artistes que més han destacat. Enguany, aquest informe referencial del sector aporta com a tema central un estudi sobre nous models de negoci i formats de gestió, a més de fer públiques les noves dades sobre consum i tendències del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura.



L'Anuari de la Música analitza com aquests canvis han incidit en les empreses i en la mateixa administració i han establert nous paràmetres en activitats tan diverses com festivals, fires, mercats, promocions, producció i esponsorització.
La publicació, adreçada tant al públic en general com als professionals de la indústria musical i a les institucions vinculades al món de la cultura i les arts escèniques, és l’única d’àmbit nacional d’aquestes característiques, i s'ha convertit en una referència anual que s'edita des de fa més de 10 anys.
L’Anuari divideix els seus continguts en els apartats següents: Opinió i Reflexions sonores; L’estat de la qüestió: Nous models de gestió i de negoci en la indústria musical catalana; Indústria del directe: concerts, festivals, circuits i sales; Indústria discogràfica: Top vendes discos catalans, producció catalana; Formació; Anàlisi per estils: pop-rock, cançó d'autor, folk, jazz, clàssica, públic familiar, i Directori de l’Anuari: Dades i palmarès Premis ARC i Premis Enderrock.

Presentació 
Per conèixer amb més detall l’Anuari de la Música 2012, intervindran en l'acte de presentació el director de l'Àrea de Música de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Albert Bardolet; la directora del Departament de Comunicació i Activitats de la seu del Grup SGAE a Catalunya, Agnela Domínguez; el president de l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC), Jordi Gratacòs, i Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock. A més, hi estaran representades les associacions ASACC (sales), APECAT (discogràfiques), MUSICAT (músics), Unió de Músics, AFEJAZZ, EMIPAC (escoles) i Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, entre altres.

Arxivat a: Enderrock