El blues orgànic d'Amadeu Casas

Presentarà el seu nou disc al BarnaSants i al Black Music Festival

| 26/01/2013 a les 07:00h

A les mans del guitarrista Amadeu Casas, el blues esdevé un instint natural: ho demostra debades amb el seu cinquè treball d’estudi, Matèria orgànica (Temps Record, 2012), un àlbum amb temes instrumentals propis i peces en català amb els textos de Josefina Llargués. Casas inclou al seu repertori sengles homenatges a Pi de la Serra, interpretant el tema “Blaus”, i a Roger Mas, amb una versió de “La cuca fera” El 10 de març serà al Jamboree en el marc del BarnaSants, i el 5 d'abril actuarà al Teatre de Bescanó dins el Black Music Festival.


"Podríem dir que sóc un músic de blues. És a dir, la meva especialitat és el blues des de diferents vessants, de l'acústic a l'elèctric, passant pel swing i fins i tot una mica de jazz. A partir d'aquí i pel gran respecte que sento per aquest estil, quan componc se'm presenta la disjuntiva de fer-ho en anglès o en català. Evidentment jo no sóc anglès i no puc compondre cançons en un idioma amb el qual no penso ni sento. Al mateix temps, em resulta una mica "postís", per dir-ho d'alguna manera, fer blues en un idioma que no sigui l'anglès. És com fer flamenc en alemany. A l’hora de compondre, compto amb la inestimable col · laboració de Josefina Llargués que s'encarrega de les lletres", explica Amadeu Casas.
El músic de blues ara edita el seu cinquè disc titulat  Matèria orgànica (Temps Record, 2012): "és la conseqüència de tots els treballs anteriors, que combina instrumentals amb temes cantats en català. Totes les composicions són pròpies, excepte “Blaus” i “La Cuca Fera”".

Col·laboracions
Les diferents col·laboracions que hi ha al disc (Pi de la Serra, Tom Principato, Roger Mas, Elena Gadel), reflexen d'alguna manera l'influència que han tingut amb tu o són un homenatge que fas a aquests artistes? "Les col-laboracions són una mica de tot. Pretenen ser un homenatge i alhora un reconeixement de la feina d’aquest  grup de bons amics. La seva presència a Matèria Orgànica és una mostra d'afecte que mai els podré agrair prou".
Ja fa un grapat d'anys que Casas acompanya a Pi de la Serra: "és per a mi un mestre, un referent el terreny musical i personal. Fa temps que tenia ganes de fer "Blaus". Com que no em considero capaç d'interpretar-la millor a la guitarra que el Quico, en aquesta ocasió, a diferència del que fem als seus concerts, ell toca i jo tan sols canto", explica.
Arxivat a: Enderrock