Els Premis Enderrock 2013 se celebraran a Girona

Ja T'Ho Diré obriran la gala del dijous 7 de març

| 05/02/2013 a les 11:20h

En una roda de premsa celebrada aquest mateix matí a la sala Miquel Diumé de l’Ajuntament de Girona, amb la intervenció de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i del director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, s'ha fet públic el cartell dels Premis Enderrock 2013. Per primer any la gran festa de la revista es trasllada a Girona: així comença l'any de celebració del vintè aniversari de la publicació. Serà en una gala al Teatre Municipal de Girona, conduida per diverses cares conegudes, i amb Ja T'Ho Diré com a responsables d'obrir la festa. També s'ha presentat la nova imatge gràfica dels Premis, obra de Yurian Quintanas.

 
En la roda de premsa d'avui s'han fet públics els artistes i grups nominats dels XV Premis Enderrock - Premis de la Música Catalana després de la primera volta de la votació popular. Però també s'han fet anunciat els canvis per aquest 2013: el primer de tots és que el Teatre Principal de Girona acollirà la festa del proper dijous 7 de març.
Els Premis Enderrock - Premis de la Música Catalana s'atorguen des de la creació de la revista musical, ara fa vint anys, i s'entreguen en una gala festiva que aplega públic i sector musical des del 1999, quan es va instaurar a la barcelonina sala Bikini. Enguany se'n celebra la quinzena edició, i amb motiu del vintè aniversari i en una aposta per la descentralització territorial, es traslladaran a Girona, que també aposta per ser una capital musical. En aquesta ocasió no hi haurà un presentador de la gala sinó que seran unes quantes cares conegudes les que s'encarregaran de presentar els diversos blocs de premis.
Encara resta per saber qui actuarà en aquesta gran festa, però ja s'ha confirmat que Ja T'Ho Diré seran els encarregats d'obrir la gala. Prop d'una dècada després del seu comiat, tornen plegats als escenaris en concerts a Salt i Ciutadella. Els Premis Enderrock seran també la primera ocasió per veure en directe la banda encapçalada per Cris Juanico.

Segona volta de votació popular
Txarango amb 11 nominacions, Els Amics de les Arts amb 10, Nyandú amb 9 i AmelieBlaumutTerratombats amb 8 són els grups que encapçalen el rànquing d'aquesta segona volta.
Després de la roda de premsa on s'han fet públics els 10 classificats de la votació popular per cada categoria, també s'ha engegat la segona volta de la votació popular, que estarà oberta fins al proper divendres 15. Es pot votar des del mateix web: enderrock.cat/premis. Ben aviat les entrades per a la gran gala ja estaran a la venda per 10 euros.

Arxivat a: Enderrock