L'Espriu més jazzístic arriba al Grec

La Locomotora Negra i la Coral Sant Jordi interpreten una cantata basada en els versos del poeta

| 20/07/2013 a les 06:59h

"He mirat aquesta terra" és el títol de la cantata que Ricard Gili, director de La Locomotora Negra, va compondre a partir d'un seguit de poemes de Salvador Espriu. Tres anys després d'estrenar l'espectacle al Palau de la Música, la banda de jazz i la Coral Sant Jordi s'han retrobat per tornar-la a interpretar, aquesta vegada al Teatre Grec en el marc del Festival Grec i coincidint amb l'Any Espriu.
La Locomotora Negra Foto: Arxiu Enderrock

Aquest dissabte a les 22 h els versos d'Espriu sonaran a ritme de jazz a la muntanya de Montjuïc. La Locomotora Negra i la Coral Sant Jordi s'uneixen per interpretar la cantata "He mirat aquesta terra", feta a mida pel director de la mítica banda de jazz, Ricard Gili.
El significat de les paraules d'Espriu, vigent i aplicable avui dia, i el concert que van protagonitzar la mateixa coral i l'orquestra de Duke Ellington el 1969, van inspirar Gili per construir aquesta obra musical, protagonitzada pels divuit músics de jazz i per la seixantena de cantaires, la soprano mexicana Paula Nogueira i el cantant de Guinea Bissau Mú. A més, l'actriu Carme Sansa s'encarregarà de donar pas a cadascun dels poemes musicats.
Des de la creació de La Locomotora Negra, el 1971, "He mirat aquesta terra" és potser la proposta més original i ambiciosa de la big band.
L'espectacle s'emmarca dins el Festival Grec, cita obligada de les nits barcelonines de juliol. Per comprar les entrades, trobareu informació en aquest enllaç.
 
El documental
L'espectacle es va estrenar el 2010 al Palau de la música i la productora Black Train Films va enregistrar tot el procés de creació del projecte. Amb música ho escoltaries millor és un documental sobre la unió les veus de la Coral Sant Jordi, el jazz de La Locomotora Negra i els versos de Salvador Espriu en un espectacle que reflexiona sobre el poble català i la recerca d'un destí digne com a nació. El documental es va emetre pel canal 33 i es pot veure actualment a tv3.cat.

Arxivat a: Any Espriu, espriu