Les cançons antifolk de Sam Destral

Publica 'Tot el que conec és mort'

| 21/11/2013 a les 06:59h

Sam Destral és l’alter ego musical de Samuel López, un jove bibliotecari i documentalista barceloní –instal·lat ara a Gandesa– que presenta el seu debut, Tot el que conec és mort (El Mamut Traçut Records, 2013), produït pel músic manresà Albert Palomar

 Sam Destral Foto: Mercè Ubalde

El disc inclou set cançons, en les quals el nexe temàtic d’una noia es disfressa d’amor, desig, suïcidi i mort. El cantautor punk es descriu d’una manera extravagant: “La definició de cantautor per si mateixa avui dia queda bastant curta. Ser ‘anti’ quelcom és divertit. Vaig descobrir l’etiqueta ‘antifolk’ amb The Missing Leech i em va semblar que s’adequava al que estava fent. Un paio amb guitarra, tot sol, però que no es pot lligar amb el folk o cançó d’autor”. L’any passat Sam Destral va experimentar una catarsi musical i cada mes va publicar un EP al seu Bandcamp.
Un cop finalitzats els dotzte cops de Destral, el músic els va suprimir del web. “Vaig pensar que seria un exercici que m’aniria bé per redescobrir-me i demostrar-me (o no) que Sam Destral era un artista real. Al final ho vaig esborrar tot perquè el treball que publico ara vol representar el fet de començar de zero". Pel que fa a referents, l'artista destaca l'obra de Quimi Portet: "M'atrau aquella llibertat creativa que es respira en els seus discos sobretot La terra és plana (Quisso Records / Música Global, 2004), potser el meu preferit. També pel seu sentit de l’humor, les seves lletres absurdes que malgrat tot tenen un munt de significats".

Arxivat a: Enderrock