Actualitzat el 10/06/2022

Plan-ET guanya la preliminar balear del Sona9 2022

El vot popular ha decidit que Majava quedés en segon lloc i XisK, en tercer

Plan-ET és la nova proposta classificada per a la final popular. En el quart concert preliminar, ha aconseguit el 46% dels vots, Majava, amb el 28%, ha quedat en segona posició, seguit de XisK, amb el 25%. D'aquesta manera, Plan-ET passa directament a la final del premi Verkami per Votació Popular. Per la seva part, la resta de bandes hauran d'esperar a la decisió del jurat per saber si poden accedir a una nova fase del concurs. 
 Plan-ET es fa amb el vot popular mallorquí Foto: Tuco Martín

En aquesta ocasió, els mestres de cerimònies que han donat la benviguda al penúltim concert preliminar del Sona9 han estat dos exconcursants:  Amulet  i Josep Cabot ( Cabot ). Acompanyats del director editorial d'Enderrock, Lluís Gendrau, han donat el tret de sortida a la vesprada, que ha començat amb el concert de  Plan-ET . El raper manacorí ha fet tota una sessió en solitari on ha demostrat les seves habilitats tant al beat com al micròfon. S'ha fet seu l'escenari i el públic amb la seva senzillesa i tarannà pròxim i interpretant cançons d'amor, festes i tristes, temes tan fogosos com "Iglú" o tan trallers com "Jo què sé". 
    Plan-ET a la 4a preliminar del Sona9 2022, al teatre Xesc Forteza de Palma Foto: Tuco Martín

Tot seguit ha pujat a l'escenari la palmesana  XisK , acompanyada de les seves hipnòtiques bases marcant el beat per sota la seva veu, que ara cantava dolça, ara amb força. Després d'unes inicials "Salvatge Pau" i "Tornarà", la jove artista ha volgut celebrar el seu aniversari -que és avui mateix- amb "Tripi", un tema que ha publicat amb el feat de  Martins , que malgrat avui l'ha hagut de defensar sola, ha aconseguit fer ballar el públic. Pel final, ha deixat el  hit  "Ruta".
 
  XisK a la 4a preliminar del Sona9 2022, al teatre Xesc Forteza de Palma Foto: Tuco Martín

L'encarregada de tancar la preliminar balear ha estat Jana Guiscafré, acompanyada de la seva banda:  Majava . El quartet ha començat fort amb "Tanmateix", per anar a buscar "L'allau" o la irònica "Power Ranger", amb què ha demostrat la seva entesa dalt l'escenari, la seva tècnica i els poderosos girs vocals de Guiscafré. Han sorprès amb la rapsodia hipnòtica delseu darrer senzill, "Me trobaré", amb què el grup ha posat punt final a la vesprada.
     Majava a la 4a preliminar del Sona9 2022, al teatre Xesc Forteza de Palma Foto: Tuco Martín

Amb el concert d'avui,  Plan-ET  accedeix a la final del Vot Popular en línia que se celebrarà el mes de juliol i se suma així a la resta de guanyadors,  Eloi Sayrach Joanlupi  Kela , -a falta de saber el cinquè guanyador, que sortirà de la preliminar del pròxim dimecres 15 de juny-. L'artista que rebi més vots durant tot el dia passarà directament a la fase final de la 22a edició del Sona9.

La darrera preliminar del Sona9 2022 serà dimecres 15 de juny a l'Antiga Fàbrica estrella Damm, amb una tarda dedicada a les músiques urbanes i les actuacions de  Figa Flawas  (Valls,   urbanpop),  Subliminal  (Badalona, música urbana),  Vichy Flock  (Sant Celoni, hip-hop) i  F.E.M  (Barcelona, rub-a-dub).